Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας

Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας

Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου μέσω του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας έργου του «Δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας», ολοκλήρωσε τις εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες χωροθέτησης ποδηλατοδρόμου, πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, επαναχρωματισμός διαδρομών, μάτια γάτας) και το δίκτυο είναι πλέον έτοιμο προς χρήση.

Τα τμήματα των οδών στα οποία εκτείνεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι τα ακόλουθα:

 • Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.
 • Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως 2ας Νοεμβρίου) –οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.
 • Βασσάνη (από 2ας Νοεμβρίου έως Παπαδιαμάντη) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Μικρασιατών (από Ζάχου έως Παγασών) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.
 • Μικρασιατών (από Παγασών έως Βασσάνη) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου)–οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.
 • Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου) – αποκλειστικός αμφίδρομος διάδρομος κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος,  εντός του οποίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, καθώς και η διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων.
 • Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
 • Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι κατευθύνσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων, όσο και οι προτεραιότητες, ακολουθούν πλήρως τις υφιστάμενες ρυθμίσεις που αφορούν και τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων και να καταστεί πλήρως λειτουργικό από τους χρήστες των ποδηλάτων, παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί και χρήστες της οδού να σεβαστούν την απαγόρευση στάσης & στάθμευσης εντός των αποκλειστικών λωρίδων και διαδρόμων κίνησης των ποδηλάτων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα των Ψηφιακών Υποδομών

Συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα των Ψηφιακών Υποδομών

Επόμενο άρθρο
Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Ψήφισμα υπέρ των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας