Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: Πρόστιμο στη ΔΕΗ για τον Τύμπανο

aiolika tympanos

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: Πρόστιμο στη ΔΕΗ για τον Τύμπανο

Αποδεδειγμένα πλέον η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ δεν προστατεύει το περιβάλλον, παραβίασε την περιβαλλοντική άδεια και λειτουργεί αυθαίρετα.

Για μία ακόμα φορά το Δίκτυό μας επιβεβαιώθηκε, ότι οι εταιρείες των αιολικών δεν σέβονται την όποια περιβαλλοντική νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά έργα που εκτελούν γίνονται με σκοπό έχουν μόνον κέρδος σε βάρος της προστασίας της φύσης.

Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019 μετά από αυτοψία που κάναμε στην περιοχή του Τυμπάνου Αργιθέας είδαμε ότι εκτελούνταν χωματουργικές εργασίες για τις βάσεις των ανεμογεννητριών του αιολικού χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια και αμέσως το καταγγείλαμε αρμοδίως. Ακολούθησαν έλεγχοι από διάφορες υπηρεσίες και τελικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την απόφασή του 05/5-4-2021, ως όφειλε, επέβαλε πρόστιμο 3.000 € στην εταιρεία. Η εταιρεία στην συνέχεια έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας αλλά και αυτή στην συνέχεια με την με απόφασή της (ΑΔΑ:6Δ1ΛΟΠ10-7ΜΤ) την απέρριψε ως αβάσιμη κατά τον νόμο.

Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής καμία από τις υποσχέσεις της.

ΔΕΝ σεβάστηκε την περιβαλλοντική νομοθεσία και παραβίασε την άδεια της. ΔΕΝ έχει προσφέρει στην τοπική οικονομία και κοινωνία και οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την εταιρεία και από ορισμένους τοπικούς παράγοντες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αγορά υλικών από την περιοχή, ανάθεση εργασιών σε εργολάβους που εδρεύουν στην περιοχή, για να εξασφαλισθεί η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στην περιβαλλοντική καταστροφή, αποδεικνύονται τώρα «στάχτη στα μάτια»

Ζητούμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους Βουλευτές του νομού, που κόπτονται για την νομιμότητα των περιβαλλοντικών έργων, να καταδικάσουν δημόσια τις ενέργειες της ΔΕΗ και να συστρατευτούν μαζί με την κοινωνία ενάντια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής. 

Απαιτούμε άμεσο σταμάτημα όλων των εργασιών και όλης της αδειοδοτικής διαδικασίας των έργων ΑΠΕ μέχρι την έγκριση του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, το οποίο θα πρέπει να προκύψει με διαβούλευση με την κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και όχι με τα λόμπυ των ΑΠΕ.

Όλοι την Κυριακή στις 11:00 πμ στον Τύμπανο στην εκδήλωση από τοπικούς φορείς, πολίτες, συλλογικότητες και ορειβατικούς συλλόγους από όλη την χώρα για να φωνάξουμε ακόμα μια φορά ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ.

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: …αγώνας χαμένος είναι μόνο αυτός που δε δίνεται!!!




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα σήμερα Παρασκευή 16/07

Next Article
trofima seismopliktoi elassona

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μοιράστηκαν 600 δέματα αλληλεγγύης από τις γενναιόδωρες προσφορές πολιτών, επιχειρηματιών και φορέων για τις ανάγκες σεισμόπληκτων οικογενειών

Related Posts