Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Δικαίωση» από το Συνήγορο του Πολίτη για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

.

«Δικαίωση» από το Συνήγορο του Πολίτη για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

     Πάει, πλέον,  ένας χρόνος που ζητάμε από το Δήμο Μουζακίου τη χορήγηση στοιχείων αρμοδιότητάς του για το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στη θέση «Προφήτης Ηλίας» Οξυάς, με τον ίδιο να αρνείται να τα χορηγήσει και το Σύλλογό μας να ζητά σχετικά τη διαμεσολάβηση της ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Πολίτη.

     Στη σχετική έρευνα της ανωτέρω Αρχής,  ο Δήμος Μουζακίου της απάντησε πως δε μας χορήγησε τα ανωτέρω στοιχεία επειδή δεν αποδεικνύουμε «έννομο συμφέρον» για να τα αιτηθούμε, ενώ επικαλέστηκε ανακριβώς πως μας κάλεσε (προφορικά, λέει !!!) να προσκομίσουμε τους καταστατικούς μας σκοπούς, ώστε να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη του απαιτούμενου, κατά την άποψή του, εννόμου συμφέροντος. Επιπλέον και με την ίδια απάντησή του προς το Συνήγορο του Πολίτη, ο Δήμος Μουζακίου προβαίνει και σε «παρατηρήσεις» προς το Σύλλογό μας, αναφορικά με τη συμπεριφορά που αυτός οφείλει να τηρεί απέναντι σε διοικητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών του Δήμου.

     Επειδή ως Σύλλογος αλλά και ξεχωριστά ο καθένας μας από τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου ουδέποτε γίναμε αποδέκτες πρόσκλησης από το Δήμο Μουζακίου να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο το αίτημά μας για χορήγηση των ανωτέρω στοιχείων, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας επισκέφθηκε, μετά από αντίστοιχη απόφαση, τον υπογράφοντα τη σχετική απάντηση αντιδήμαρχο, ο οποίος και υποσχέθηκε, εν τέλει, πως ο Δήμος θα προβεί στην ανασκευή του επίμαχου εγγράφου, κάτι που μέχρι σήμερα και παρά την πάροδο ενάμισι, τουλάχιστο, μήνα, δεν έγινε.

     Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη απέστειλε προς το Δήμο Μουζακίου, κοινοποιώντας και στο Σύλλογό μας, το με αριθμό Πρωτ. 231089/17915/2018 έγγραφό της, με το οποίο ζητά από το Δήμο να μας χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία, γνωμοδοτώντας, ταυτόχρονα, πως δεν απαιτείται καν η απόδειξη έννομου συμφέροντος εκ μέρους μας και ζητώντας και από αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, όπου επίσης κοινοποιεί το έγγραφό της, να «συνδράμουν» με κάθε δυνατό τρόπο στην ικανοποίηση του αιτήματός μας.

     Ως Σύλλογος δεν είμαστε αρμόδιοι και ούτε θέλουμε να σχολιάσουμε τη λειτουργία του Δήμου Μουζακίου, έστω κι αν φαινόμενα κακοδιοίκησης, όπως κι αυτό που παραπάνω αναφέραμε και προκύπτει και από το σχετικό έγγραφο της Αρχής του Συνηγόρου του πολίτη, στέκονται εμπόδιο (και ίσως καθοριστικό) σε πρωτοβουλίες μας, που τυγχάνουν ειδικής έγκρισης και εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας και ανταποκρίνονται στην αγωνία πολλών συγχωριανών μας.

     Δε θα θέλαμε, επίσης, να σταθούμε στην – ανεξήγητη για εμάς – «επίθεση» αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και υπαλλήλων ή και αιρετών του Δήμου Μουζακίου, που δε διστάζουν να επικαλούνται εγγράφως ανακριβή σε βάρος του Συλλόγου μας στοιχεία, εκθέτοντάς τον άδικα και προβαίνοντας ακόμα και σε μαθήματα «διοικητικής συμπεριφοράς», τη στιγμή που οι ίδιοι φαίνεται ν’ αγνοούν, όπως αποδεικνύεται, βασικές αρχές και στοιχεία, που άπτονται της άσκησης των καθηκόντων τους.

    Εκείνο που μας προβληματίζει έντονα και θέλουμε να το γνωστοποιήσουμε και στους συγχωριανούς μας είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος Μουζακίου αλλά και η Τοπική Κοινότητα Οξυάς δεν ενημερώνουν τόσο εμάς όσο και τους Οξυώτες για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το χωριό και απασχολούν έντονα μεγάλη μερίδα συγχωριανών μας. Είναι, μήπως, τούτοι οι λόγοι συνέχεια μιας τακτικής, που έφερε σήμερα το χωριό και τους Οξυώτες ενώπιον τετελεσμένων, που αναπόφευκτα θα σημαδέψουν τη μοίρα και το μέλλον του χωριού και τα οποία οι αρμόδιοι του Δήμου και της Κοινότητας αρνούνταν για καιρό να παραδεχθούν, δηλώνοντας πως «δεν τρέχει τίποτα» και προσπαθώντας έτσι να κρατήσουν στην άγνοια τους Οξυώτες;

Ο χρόνος θα δείξει…. ελπίζουμε μόνο να μην είναι αργά για το χωριό μας.

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article

Συναυλία των παραρτημάτων της Σχολής Βυζαντινής μουσικής στην Λαζαρίνα

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…