Διήμερη εκδρομή στην Καβάλα πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Μουζακίου


       Όμορφες στιγμές πέρασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Μουζακίου στην εκδρομή που διοργάνωσε η ΔΗΚΕΔΗΜ στην Καβάλα στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

      Η συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη αφού έφτασε τα 100 άτομα και η επιχείρηση μίσθωσε δύο λεωφορεία για την πραγματοποίησή της. Την εκδρομή συνόδευσαν η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη Φανή και ο κοινωνικός λειτουργός κ. Ποζιός Κων/νος.

      Η αναχώρηση έγινε το πρωί του Σαββάτου από το χώρο του ΚΑΠΗ με προορισμό την πανέμορφη πόλη της Καβάλας, με ενδιάμεση στάση στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας που βρίσκεται  λίγο έξω από την Καβάλα και χρονολογείται από το 454 μ.Χ.

      Οι εκδρομείς όλο το διήμερο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους όμορφους πλακόστρωτους δρόμους της Καβάλας και να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια που κοσμούν την πόλη, όπως το δημαρχείο , τις καμάρες (παλαιό υδραγωγείο) , το κάστρο, το Ιμαρέτ, τη μονή Λαζαριστών , το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και πολλά άλλα. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ξέγνοιαστες βόλτες στην παραλία της πόλης , να γευτούν τους νόστιμους μεζέδες της ή να απολαύσουν το καφεδάκι τους από ψηλά, βλέποντας αμφιθεατρικά όλη την πόλη.

        Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση στην αρχαία πόλη των Φιλίππων θαυμάζοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μουσείο αλλά και το αρχαίο θέατρο.

Στο γυρισμό είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα στη Θεσσαλονίκη αλλά και επίσκεψη για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου – Κονταριώτισσας.

kapi-mouzakiou-1

kapi-mouzakiou-2


Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου σήμερα Δευτέρα 24/10

Next Article

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Ν Καρδίτσας

Total
0
Share