Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διεκδίκηση διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα από την Ασημίνα Σκόνδρα

Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα

Διεκδίκηση διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα από την Ασημίνα Σκόνδρα

Συνάντηση είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, όπου του έθεσε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την Καρδίτσα. Πρόκειται για θέμα, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας η Βουλευτής είναι μέλος και ασχολείται συστηματικά.

Αφορά την διεκδίκηση της κ. Σκόνδρα, διεξαγωγής μιας τουλάχιστον διαδρομής του εμβληματικού Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα. Μια εξαιρετική σκέψη της Βουλευτή μας, η οποία εάν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι καθοριστικό γεγονός, με πολλαπλά οφέλη για τον Νομό μας.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να του θέσω ένα ζήτημα, που θεωρώ πολύ σημαντικό για τον Νομό μας. 

Μετά την επιστροφή του εμβληματικού «Ράλλυ Ακρόπολις», ύστερα από 8 χρόνια απουσίας, η διεξαγωγή του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έρχεται την στιγμή, που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Είναι σημαντικό που η χώρα μας, θα φιλοξενήσει και πάλι διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Πέρασαν εβδομήντα χρόνια από τότε, που το 1951 η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο αυτού του σπουδαίου αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Αγώνας, που διεξαγόταν σε συνθήκες εξαιρετικές και διαδρομές μοναδικές, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στα πληρώματα όσο και τους επισκέπτες. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, πρότεινα στον κ. Αυγενάκη, μια τουλάχιστον διαδρομή του φετινού αγώνα, να διεξαχθεί στον Νομό μας, και συγκεκριμένα στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.  

Τόνισα, ότι η Καρδίτσα έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, για να φιλοξενήσει μια τέτοια διαδρομή και μπορεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, συμμετέχοντες και επισκέπτες. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, λόγω της γεωγραφικής κατανομής των δασικών δρόμων που διαθέτει, είναι κατάλληλη και σχεδόν έτοιμη, ώστε να διεξαχθεί η ειδική διαδρομή. Επίσης διαθέτει μεγάλο αριθμό καταλυμάτων, αλλά και εύκολη πρόσβαση για βαρέα οχήματα, που ακολουθούν τους συμμετέχοντες.     

Ανέφερα επίσης στον κ. Αυγενάκη, ότι μετά την δύσκολη περίοδο που διένυσε ο Νομός μας, λόγω Ιανού και την συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας, εγώ και οι συμπολίτες μου, προσβλέπουμε σε τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις, που δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία και αναγνώριση της ομορφιάς των φυσικών μας τοπίων.      

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και συμφώνησε, για την καταλληλόλητα της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, για την διεξαγωγή διαδρομής του αγώνα, καθώς ο ίδιος γνωρίζει την περιοχή. Με διαβεβαίωσε ότι θα το θέσει στην αρμόδια επιτροπή οργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, με δεδομένη την θετική του στάση.  

Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε συνεννόηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και όσο με αφορά, είμαι αποφασισμένη να εξαντλήσω τα περιθώρια, ώστε εν τέλει η Καρδίτσα να επιλεγεί, ως ένας από τους τόπους διεξαγωγής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις.»




Total
0
Shares
Previous Article
αποκατάσταση του Πάμισου ποταμού

Έργο 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση του Πάμισου ποταμού μέσα στον αστικό ιστό του Μουζακίου

Next Article
Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 4.340 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Related Posts