Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας: Ανακοίνωση – πρόσκληση για την προσκόμιση διοικητικών πράξεων

dieythinsi dason karditsas

Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας: Ανακοίνωση – πρόσκληση για την προσκόμιση διοικητικών πράξεων

Η Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας

σε εφαρμογή του άρθρου 6 της Υ.Α. 64663/2956/03-07-2020 (B’ 2773) και της παραγράφου 10 του άρθρου 48 του ν. 4685/2020 (A’ 92) και προκειμένου για τη συλλογή των ατομικών διοικητικών πράξεων της περίπτωσης ζ΄της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (A’ 289),

Καλεί

τους ενδιαφερόμενους, που αφορούν οι ατομικές διοικητικές πράξεις της περίπτωσης ζ΄της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, (που εξειδικεύονται στα άρθρα 1 και 2 της ως άνω Υ.Α.) στα γραφεία της (οδός Χαριλάου Φλωράκη τέρμα, Καρδίτσα) για την προσκόμιση των ανωτέρω.

Ειδικά, για ατομικές διοικητικές πράξεις του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 με τα ακόλουθα στοιχεία και έγγραφα:

  1. Αντίγραφο της οικοδομικής άδειας.
  2. Βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Δόμησης ή υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ότι το υπόψη κτίσμα ή τμήμα αυτού έχει κατασκευαστεί κατ’ εφαρμογή άδειας που δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί.
  3. Αποτύπωση της αναγκαίας επιφάνειας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας από ιδιώτη μηχανικό σε εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα σε αναλογική και ψηφιακή διανυσματική μορφή, στο προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87, και βεβαίωση επ’ αυτού για τα όρια αρτιότητας που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της εν λόγω οικοδομικής άδειας, βάσει του τοπογραφικού διαγράμματος που τη συνοδεύει.

H προσκόμιση των ανωτέρω στοιχείων δεν απαιτείται, εφόσον έχουν ήδη υποβληθεί στο σύνολό τους από τον ενδιαφερόμενο με αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη ή με αίτημα προδήλου σφάλματος, διά των οποίων σκοπείται η εξαίρεση από τον δασικό χάρτη της υπόψη έκτασης για τον ανωτέρω λόγο (ήτοι ως απολύτως αναγκαίας για την εφαρμογή οικοδομικής άδειας προ του 1975 επιφάνειας, η οποία δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί). Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεται το αποδεικτικό κατάθεσης αντίρρησης ή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος με τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Για τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4030/2011 (πέμπτο εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979), οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν τα ακόλουθα:

  1. Αντίγραφο της οικοδομικής άδειας.
  2. Βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Δόμησης ή υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ότι η υπόψη άδεια δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει υλοποιηθεί.
  3. Βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Δόμησης ή υπεύθυνη δήλωση μηχανικού για τα όρια αρτιότητας που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της εν λόγω οικοδομικής άδειας, βάσει του τοπογραφικού διαγράμματος που τη συνοδεύει.
  4. Αποτύπωση της αναγκαίας επιφάνειας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας από ιδιώτη μηχανικό σε εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα σε αναλογική και ψηφιακή διανυσματική μορφή στο προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Ομοίως ως ανωτέρω η προσκόμιση των αναφερομένων παραπάνω στοιχείων δεν απαιτείται, εφόσον συνοδεύουν αντιρρήσεις ή αιτήματα πρόδηλου σφάλματος, για την εφαρμογή οικοδομικής άδειας εκδοθείσας πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4030/2011, ακόμα και αν δεν έχει υλοποιηθεί. Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεται το αποδεικτικό κατάθεσης αντίρρησης ή αίτησης πρόδηλου σφάλματος με τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, κατά την υποβολή των ατομικών διοικητικών πράξεων της περίπτωσης ζ΄της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 να αναγράφουν στην αίτησή τους τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία υποβολής τυχόν αντιρρήσεων ή αιτημάτων διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη.

Επίσης να προσκομίζουν σε ψηφιακό μέσο την έκταση που αφορά η ατομική διοικητική πράξη, σε μορφή αρχείου Autocad 2000 .dxf ή .shp στο προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87.

Η κατάθεση των στοιχείων και εγγράφων θα γίνει εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, η οποία αρχίζει την 22η Ιουλίου 2020 ημέρα Τετάρτη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η Πέμπτη 20η Αυγούστου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Καρδίτσας (Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων):

Τέρμα Χαριλάου Φλωράκη, Καρδίτσα

τηλέφωνο: 24410, 79854, 80139, 80144

Τηλεομοιοτυπία (Fax): 40857

Δ/νση ηλ. ταχυδρομείου:

(email): ddasonkard@apdthest.gov.gr




Total
0
Shares
Previous Article
PAPASTERGIOY11

Η αδιαφορία της «έξυπνης» πόλης και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες της

Next Article
Αναστολή λειτουργίας παιδικής εξοχής κατασκήνωσης Νεράιδας Καρδίτσας κατά το κατασκηνωτικό έτος 2020

Αναστολή λειτουργίας παιδικής εξοχής κατασκήνωσης Νεράιδας Καρδίτσας κατά το κατασκηνωτικό έτος 2020

Related Posts