Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διευκρινήσεις του Δήμου Μουζακίου σχετικά με την καταγγελία της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου – Παμίσου – Ιθώμης Νομού Καρδίτσας

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΠΑΜΙΣΟΥ – ΙΘΩΜΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της από 26/04/2016 καταγγελίας της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου – Παμίσου – Ιθώμης Νομού Καρδίτσας με τίτλο «Οι παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Παμίσου στη Δ.Κ. Μουζακίου έγιναν Χωματερή», και δη αναφορικά με την πρόσκλησή της για άμεση δράση και παρέμβαση κάθε αρμόδιας και υπεύθυνης Αρχής ο Δήμος Μουζακίου κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τους δημότες του για τα κάτωθι σημαντικά:

Ο Δήμος Μουζακίου δέχτηκε πολλά προφορικά παράπονα και διαμαρτυρίες δημοτών του για την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων στον χώρο αυτόν από ασυνείδητους και για το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος στην περιοχή. Τα ίδια παράπονα δέχτηκαν και το Δασαρχείο Μουζακίου και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Καρδίτσας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Καρδίτσας ζήτησε από τον Δήμο Μουζακίου να λάβει πέτρα προφύλαξης και φύλαξης της περιοχής. Ο Δήμος Μουζακίου, καίτοι δεν είχε και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο δημόσιο αυτό κτήμα, εντούτοις έδρασε προστατευτικά έναντι των δημοτών του δημοσιεύοντας δια των αρμοδίων οργάνων του αυστηρές προειδοποιήσεις προς όλους να μην αποθέτουν οποιουδήποτε είδους απορρίμματα στην κοίτη του ποταμού Παμίσου και δη στην συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, εσχάτως το Δασαρχείο Μουζακίου απέβαλε διοικητικά (!) τον Δήμο Μουζακίου από την έκταση αυτή θεωρώντας ότι αυτή είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και ότι το ίδιο την εποπτεύει και την επιτηρεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 




Total
0
Shares
Previous Article

Αναστάσιμες ευχές της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μουζακίου

Next Article

Πασχαλινές ευχές από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Related Posts