Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διευκρινήσεις του Δ. Μουζακίου αναφορικά με τις επισκέψεις της κ. Βράντζα σε Υπουργεία

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Κ. ΒΡΑΝΤΖΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε τις επισκέψεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βράντζα (συνοδευόμενη από το προεδρείο του εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου) σε Υπουργεία προκειμένου να προωθήσουν ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν κλήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτές τις συναντήσεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από παράλειψη και όχι από πολιτική σκοπιμότητα.

Αν ήμασταν παρόντες θα ενημερώναμε κατ’ αρχήν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη ότι στο Υπουργείο του έχουν υποβληθεί δύο φάκελοι έργων:

  • «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Αγναντερού – Κρανιάς προϋπολογισμού 165.000 ευρώ». Το συγκεκριμένο έργο έχει υποβληθεί από το 2017, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία απάντηση και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως ούτε η κ. Βράντζα, ούτε ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έκαναν κάποια αναφορά σε αυτό το σημαντικό έργο που αφορά  δύο χωριά της περιοχής Παμίσου, το Αγναντερό και την Κρανιά.
  • «Προμήθεια και εγκατάσταση Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου «Μπαλόνι». Για το συγκεκριμένο έργο έχει υποβληθεί φάκελος και ζητήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου πρόσθετη τεχνική περιγραφή η οποία ετοιμάζεται ήδη από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και θα υποβληθεί εντός των ημερών, με την ελπίδα για άμεση χρηματοδότηση.

Όσον αφορά το έργο αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς, να ενημερώσουμε ότι καμία όχληση δεν είχαμε από το Υπουργείο όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα. Οι όποιες επαφές είναι της τεχνικής υπηρεσίας με την κ. Βράντζα που ενημερώνεται τακτικά για την πορεία της μελέτης. Ζήτημα με τη στατική μελέτη δεν υπάρχει και δεν απαιτείται, καθώς δεν θα υπάρξει αλλαγή του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, ενώ εντός των ημερών τακτοποιείται και το θέμα της δήλωσης του κτηματολογίου. Αναμένουμε από την κ. Βράντζα να ενημερώσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας για τις 4 εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να υποβάλλουμε το σχετικό φάκελο.

Επίσης υπενθυμίζουμε στην κ. Βουλευτή πως ο Δήμος μας έχει υποβάλλει πλήρη μελέτη στο ΥΜΕΠΕΡΑ για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου» προϋπολογισμού 730.000 ευρώ και περιμένουμε τη στήριξή της προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί. Θυμίζουμε ότι το Κλειστό Μουζακίου, πέρα από το ότι φιλοξενεί όλες τις αθλητικές δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων, αποτελεί και αναπτυξιακό πόλο για το Δήμο μας καθώς προσελκύει ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα που έρχονται στο Μουζάκι για προπονήσεις.

Θα περιμέναμε επίσης να υπάρξει ενδιαφέρον, τόσο από την κ. Βράντζα, όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου, για την τύχη του μεγάλου οδικού έργου Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα για τον οποίο ο Υπουργός κ. Σπίρντζης έχει ανακοινώσει εδώ και ένα 8μηνο ότι πήρε ΣΑΕ (Συλλογική Απόφαση Έργου), αλλά μέχρι σήμερα δεν ξεκίνησε καμία διαδικασία για τη δημοπράτησή του.

Τέλος, εκείνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά για το Δήμο μας μέσα από τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την κ. Βράντζα και τους άλλους βουλευτές του Νομού μας. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που στοχεύει στην προώθηση των ζητημάτων της περιοχής μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Έκτακτη οικονομική βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους

Next Article

Συνάντηση στο Δήμο Καρδίτσας για τα «Open Mall»