Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαπαραταξιακή σύσκεψη στο Δήμο Αργιθέας για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις

Διαπαραταξιακή σύσκεψη στο Δήμο Αργιθέας για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις

Διαπαραταξιακή σύσκεψη στο Δήμο Αργιθέας για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανθηρού για διεξοδική συζήτηση γύρω από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις και την προετοιμασία των σχετικών τεχνικών δελτίων. Η συγκεκριμένη εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση έλαβε χώρα σε επίπεδο αρχηγών δημοτικών παρατάξεων, ύστερα από σχετική πρόσκληση την οποία απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Χασιώτη και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λάμπρο Τσιβόλα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε από όλες τις πλευρές η βούληση για συνεργασία, σύμπνοια και ομοψυχία. Ο «Ιανός» δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Αργιθέα, ωστόσο με ισχυρό εφόδιο την ενότητα, δημιουργούνται δίχως καμία αμφιβολία οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους σε μία βάση συνεννόησης και κοινής στοχοπροσήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συζήτησης, τέθηκαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι διεκδικητικοί πυλώνες:

-Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τη δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη Αργιθέα, μέσα από μία πολυεπίπεδη ενισχυμένη χρηματοδότηση, προκειμένου να επιτευχθεί η αναζωογόνηση του ορεινού όγκου, να ολοκληρωθούν οι υποδομές, να στηριχθεί ο μόνιμος πληθυσμός και να τονωθεί η τοπική οικονομία στο σύνολό της.

-Πρωταρχικό μέλημα είναι η τάχιστη αποκατάσταση των οδικών επαρχιακών -περιφερειακών συνδέσεων, με μέριμνα για εξασφάλιση πρωτίστως της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων και με ξεκάθαρη έμφαση όχι σε προσωρινά ημίμετρα αλλά σε οριστικές λύσεις. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται όσο ποτέ άλλοτε το κατεπείγον ζήτημα της συντήρησης του οδικού δικτύου και της ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης στους εναπομείναντες κεντρικούς χωμάτινους δρόμους της περιοχής.

-Η αντιπλημμυρική θωράκιση του φράγματος «Συκιάς» πρέπει να ιεραρχηθεί ως κορυφαία προτεραιότητα του κράτους, διότι ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του έργου, οι εγκαταλελειμμένες και ημιτελείς εργασίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, μπορούν να οδηγήσουν σε ανυπολόγιστες καταστροφές σε αντίστοιχη περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.




Total
0
Shares
Previous Article
Αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα Ανθοχωρίου από την Π.Ε Καρδίτσας

Αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα Ανθοχωρίου από την Π.Ε Καρδίτσας

Next Article
enosi syntakton thessalias

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για τις καταστροφές και τους πληγέντες του «Ιανού»