Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαπαραταξιακή Δ. Τρικκαίων: Περιορίστε στο ελάχιστο μετακινήσεις & εξόδους

Νέες οδηγίες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας

 

Διαπαραταξιακή Δ. Τρικκαίων: Περιορίστε στο ελάχιστο μετακινήσεις – εξόδους

Έκκληση σε τρικαλινούς και τρικαλινές να λειτουργούν υπεύθυνα με βάση την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση

Ποια μέτρα συμφωνήθηκαν για το Δημαρχείο και τις συναλλαγές των πολιτών

Σε ομόφωνη απόφαση για τα μέτρα και σε παρότρυνση στους συμπολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, προέβη η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 τα όσα συμβαίνουν με τον ιό COVID-19.

Στη συνάντηση μετείχαν, εκτός του Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, οι κ. Κρεμμύδας, Μπετσιμέας, Τσιγάρας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Παπασίκας και τηλεφωνικώς οι κ. Καΐκης και Μητσιούλης.

Αρχικώς ο κ. Παπαστεργίου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μέτρα που ήδη έχει λάβει ο Δήμος για την προστασία πολιτών και εργαζομένων.
Ακολούθησε ουσιαστική, συναινετική, σε πνεύμα συμφωνίας συζήτηση για τα επόμενα μέτρα.

Αυτά, ως γενικές αρχές, είναι:

– Οι τρικαλινοί και τρικαλινές καλούνται να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και την παραμονή τους σε καφετέριες, μπαρ, χώρους συνάθροισης.

– Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικώς για θέματα που τους ενδιαφέρουν από τις υπηρεσίες του Δήμου, ΧΩΡΙΣ να προσέρχονται σε αυτές. Θα ακολουθήσει χωριστή ανακοίνωση για τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τις περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

– Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει, όπως ορίζει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, διά περιφοράς, για θέματα άμεσης ανάγκης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου Τρικκαίων: Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Συμβούλια Κοινοτήτων.

– Οι πολίτες να μην προσέρχονται για πληρωμές (οφειλές, κλήσεις, λογαριασμοί κ.α.),  καθώς αναμένεται ανακοίνωση από την κυβέρνηση για αναστολή των διοικητικών μέτρων – προστίμων σε περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμών. Εξάλλου για πληρωμές οι τράπεζες διαθέτουν τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες.

– Θα υπάρξει κατά περίπτωση λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό ασφαλείας. Τα έκτακτα θέματα θα επιλύονται με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τηλεφωνικά. Μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης θα υπάρχει επίσκεψη δημοτών στο Δημαρχείο και μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τον/την υπάλληλο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων έδωσαν μεγάλη σημασία και βαρύτητα, στην ανάγκη να μειωθεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση πολιτών, ειδικά σε σημεία συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών.

Τέλος, η συζήτηση εστίασε:

– στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για σχολαστική καθαριότητα των χώρων των δημοτικών υπηρεσιών, στις οποίες προσέρχεται κοινό, όπως ήδη γίνεται

– στην εξάντληση κάθε δυνατότητα για διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πριν το Πάσχα (το αργότερο μέχρι πρώτη εβδομάδα Απριλίου). Μάλιστα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με εκπροσώπους των άλλων τριών Δήμων του νομού Τρικάλων, ώστε να ακολουθηθεί ενιαία στάση και να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος χωρίς συνωστισμό και με πρόγραμμα, βάσει ενός σχεδίου που ήδη έχει εκπονήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων

Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων: Παράκληση για ελαχιστοποίηση επισκέψεων

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Τα δρομολόγια της 1ης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας