Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαμόρφωση του χώρου της σπηλιάς του Γ. Καραϊσκάκη

spkaraiskaki spilia

Και τα του Καίσαρος  τω Καίσαρι……

 Διάβασα σήμερα ένα άρθρο σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα σχετικά με τη μελέτη της διαμόρφωσης του χώρου της σπηλιάς του Γ. Καραϊσκάκη και θέλω να επισημάνω αλλά και να κάνω γνωστά μερικά πράγματα που αποσκοπούν μόνο και μόνο στην ενημέρωση των αναγνωστών και για την  αλήθεια.

Ο Σύλλογός μας το 2002 με την έλευση στο χωριό μας του αείμνηστου Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλου δρομολόγησε δύο σημαντικά έργα ανάπτυξης  και προβολής του χωριού μας. Την ασφαλτόστρωση του δρόμου από το Μαυρομμάτι προς την σπηλιά η οποία και πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά και η διαμόρφωση  του περιβάλλοντα χώρου της σπηλιάς με μελέτη η οποία συντάχθηκε το 2003 μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας και την τεράστια συμβολή του πρώην δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομίνικου Βερίλλη.

 Η μελέτη αυτή δεν έγινε ποτέ δεκτή από το ΥΠΕΧΩΔΕ για λόγους που δεν είναι  του παρόντος.

 Η δεύτερη=σημερινή μελέτη συντάχθηκε το 2009  ξανά με παρέμβαση και ενέργειες του Συλλόγου μας [πρόεδρος τότε ο κ.Κ. Νάσιος, αντιπρόεδρος ο σημερινός πρόεδρος κ. Δ. Γιώτης, ο Δομίνικος Βερίλλης  δήμαρχος Καρδίτσας, και η προϊσταμένη τότε της διεύθυνσης τεχνικών έργων Ν. Καρδίτσας κ. Μαρία  Μήτσιου –Τσέλιου.]

 Σήμερα λοιπόν ΑΥΤΗ  η μελέτη είναι προς επικαιροποίηση έχει φτάσει στα χέρια της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας  Μενδώνη με την παρέμβαση του σημερινού Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου κ. Στάθη ελπίζοντας όλοι μας  σε  θετικά αποτελέσματα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δ. Γιώτης


meleti spilia Karaiskaki

meleti spilia Karaiskaki 1

meleti spilia Karaiskaki 2

meleti spilia Karaiskaki 3

meleti spilia Karaiskaki 4


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ slider




Total
0
Shares
Previous Article
vovid19 thessalia 3

Έντεκα νέα θετικά κρούσματα covid19 στη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο

Next Article
Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»