Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάλεξη – Βράβευση μαθητών στα Μαθηματικά του ν. Καρδίτσας

Κεντρικός Ομιλητής ο Κώστας Βαγενάς μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. – Καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου

ΔΙΑΛΕΞΗ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κεντρικός Ομιλητής ο Κώστας Βαγενάς μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11 π. μ. πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Κινηματοθέατρο στην πόλη της Καρδίτσας, εκδήλωση από το Παράρτημα Ν. Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση έγινε σε δύο μέρη, την Διάλεξη και την Βράβευση. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Κώστας Βαγενάς Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. με θέμα, ’’Μαθηματικοί Διαγωνισμοί και μετά τί;’’.

Διάλεξη - Βράβευση μαθητών στα Μαθηματικά του ν. ΚαρδίτσαςΣτην αρχή ο Ομιλητής έκανε μια ιστορική αναδρομή στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς, που ξεκίνησαν στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα. Στην χώρα μας ο πρώτος έγινε από την Ε.Μ.Ε. το 1934. Αφού έγινε σε διάφορες μορφές φθάσαμε στο 1987 και μέχρι σήμερα να γίνεται με την μορφή κατά σειρά ‘’ΘΑΛΗΣ’’, ’’ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’’, ’’ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ’’, ’’ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ’’ για τους μαθητές της Β’ ,Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Για τους μαθητές της Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, ο πρώτος Διαγωνισμός έγινε το 2007 με την επωνυμία ‘’Παιχνίδι και Μαθηματικά’’. Κατόπιν από τον Ομιλητή έγινε αναφορά για τις Βαλκανιάδες μαθηματικών (Μικρών και Μεγάλων) και για τις Ολυμπιάδες (Μεγάλων).

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ανέπτυξε τα επιχειρήματα διεξοδικά για την αξία των μαθηματικών διαγωνισμών και την μετέπειτα εξέλιξη και πορεία των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς με απτά παραδείγματα από διακριθέντες μαθητές του Ν. Τρικάλων. Στην συνέχεια έγινε η Βράβευση 192 μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων που διακρίθηκαν στους περσινούς Διαγωνισμούς ‘’ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’’, ’’ΘΑΛΗΣ’’ και ‘’ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’’, σε μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που έσπευσε να καμαρώσει τους μαθητές.

Βραβευθέντες μαθητές από σχολεία του Μουζακίου
Πάνου Σοφία, Γενικό Λύκειο Μουζακίου
Καντερέ Μαρίνα Ε’ Δημ.,1ο Δημοτικό Μουζακίου
Τρυφέρη Ζωή Ε’ Δημ.,1ο Δημοτικό Μουζακίου
Τσιώλης Απόστολος Ε’ Δημ.,1ο Δημοτικό Μουζακίου
Καραφέρης Κων/νος Στ’ Δημ.,1ο Δημοτικό Μουζακίου
Σαργιώτη Φωτεινή-Δέσποινα Στ’ Δημ.,2ο Δημοτικό Μουζακίου
Φωτίου Ευθυμία Στ’ Δημ.,2ο Δημοτικό Μουζακίου
Κοτσώνης Γεώργιος Στ’ Δημ.,2ο Δημοτικό Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Αναχωρεί ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος την Παρασκευή για Ιταλία

Next Article

Ρύζι σε άπορους και ευπαθείς ομάδες διανέμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας