Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάκριση της ομάδας Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει στο διαγωνισμό “Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο”

seismografos Karditsa 2

 Η ομάδα “Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν δράσει” του Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας έγινε φέτος η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που κατόρθωσε να διακριθεί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο”. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικού/ γυμνασίου/ λυκείου, με πλήθος συμμετοχών, μεταξύ των οποίων αναδείχτηκε ως μια από τις δέκα καλύτερες πανελλαδικά η συμμετοχή του ΕΚ Καρδίτσας, με το project Wh.I.T.E. C.F. (Where Is The Earhtquake Coming From) και υπεύθυνο καθηγητή τον κο Ιωάννη Παπαϊωάννου.

 Οι νικητήριες συμμετοχές παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν σε ειδική εικονική εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου Open Classroom Conference 2021 “Real change takes place in deep crisis”, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

 Οι μαθητές Συροπούλου Κωνσταντίνα, Καράϊ Κλάϊντι, Αντωνίου Σωκράτης και Θωμάς Κουκούλης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Παπαϊωάννου Ιωάννη, κατασκεύασαν έναν σεισμογράφο στηριζόμενοι στην ιδέα του Τσανγκ Χενγκ, που κατασκεύασε τον πρώτο σεισμογράφο. Η Ομάδα δημιούργησε την σύγχρονη εκδοχή του χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του laser cut, του Arduino Uno και την εκπαίδευση STEM. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους στους χώρους του εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας και είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=HkfO6bRv4Yc. Η φετινή διάκριση της Ομάδας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και με πολλή δουλειά με τη βοήθεια του καθηγητή τους να επιτύχουν.

 Η παρουσίαση της ομάδας του ΕΕ Καρδίτσας έκλεψε τις εντυπώσεις και έλαβε πολλά συγχαρητήρια από τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση.

 Η ομάδα “Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν δράσει” θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διεύθυνση του ΕΚ για την υποστήριξή της και να προσκαλέσει σε συνεργασία άλλα σχολεία του νομού για την υλοποίηση νέων Projects.

seismografos Karditsa seismografos Karditsa 1




Total
0
Shares
Previous Article
katathesi stefanou Argithea

Μήνυμα του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου για την επέτειο του ΟΧΙ

Next Article
mousiko sxoleio Karditsas 28Oktovriou 3

Επιτέλους……μουσική!! Μετά από περίπου δύο χρόνια, μουσική πλημμύρισε ξανά την αίθουσα συναυλιών του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Related Posts