Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάκριση για το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας Mega Green Innovation

Διάκριση για το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας Mega Green Innovation
Προκήρυξη εννέα νέων θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού

Διάκριση για το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας Mega Green Innovation.

Μία πολύ σημαντική διάκριση είχε το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ Πολυλειτουργική Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων & Βιο-οικονομία (ΠΟΛΥΒΙΟ), με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δασικής Οικονομικής & Καινοτομίας του Τμήματος ΔΕΞΥΣ κ. Μάριο Τρίγκα, στο διαγωνισμό Πράσινης Καινοτομίας Mega Green Innovation, που διοργανώθηκε από την εταιρεία ΜΕΓΑ, και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ).

Η ιδέα του Cotton Tree (συμπιεσμένο βαμβάκι σε μορφή κορδονιού σε ξύλινη κυλινδρική συσκευασία από υπολείμματα ξυλείας με ενσωματωμένη ψηφιακή τεχνολογία ιχνηλάτισης και δυνατότητα 3D εκτύπωσης), απέσπασε το 2ο βραβείο του διαγωνισμού και αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο! Αφορά μία βιώσιμη καινοτόμο συσκευασία, βελτιωμένων περιβαλλοντικών επιδόσεων, φιλικής προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση (upcycle) και ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών (recycle) και χρήση υλικών  δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα. Η ιδέα Cotton Tree αναπτύσσει ένα  μοναδικό προϊόν προσωπικής υγιεινής, φιλικού και αφαλούς προς το χρήστη, υψηλής ποιότητας και απόλυτα βιώσιμο, καθιστώντας την καθημερινή μας φροντίδα μία πράξη αγάπης για το περιβάλλον, τους γύρω μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σε μια πολύ όμορφη τελετή που έλαβε μέρος στις 21/10/2022 στο ΕΜΠ, η ομάδα Cotton Tree βραβεύθηκε για την πρωτοτυπία της ιδέας, την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας και των αρχών της κυκλικής οικονομίας και Βιο-Οικονομίας στο προτεινόμενο προϊόν, το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο και σχέδιο εμπορικής αξιοποίησης! Η ιδέα του Cotton Tree διακρίθηκε μεταξύ 37 συμμετοχών στο διαγωνισμό από ερευνητικές ομάδες και Πανεπιστήμια όλης της χώρας και κατόπιν αξιολόγησης από ειδική επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και στελέχη της αγοράς αναγνωρισμένου κύρους.

To «Mega Green Innovation» είναι ένας διαγωνισμός αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών και λύσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Απευθύνεται σε ερευνητές και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του διαγωνισμού για τη συμμετοχή, την κριτική επιτροπή για την πολύ θετική αξιολόγηση της ιδέας μας και φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριές μας! Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες για όλους!

Μάριος Τρίγκας

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ: Ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους Κωστή Γόντικα και Τζάβιν Ντελόριερ - Ξεκινά την Τρίτη η προπώληση εισιτηρίων για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Προμηθέας Πάτρας: Ξεκινά το πρωί της Τρίτης η προπώληση των εισιτηρίων - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μαζί στη Basket League!!!

Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Προμηθέας Πάτρας: Ξεκινά το πρωί της Τρίτης η προπώληση των εισιτηρίων

Next Article
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μεθοδευμένη ψευδολογία από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμους για τις ανεμογεννήτριες

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μεθοδευμένη ψευδολογία από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμους για τις ανεμογεννήτριες