Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διακρίσεις και εμπειρίες για τους βαδιστές του Φωκιανού

vadistes fokianou 1

Διακρίσεις και εμπειρίες για τους βαδιστές του Φωκιανού

Ταυτόχρονα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35.000μ που έγινε στο Σχοινιά και στο οποίο θριάμβευσε ο συμπολίτης μας Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα βάδην όλων των κατηγοριών.

 Στην ημερίδα αυτή  αθλητές και αθλήτριες του Φωκιανού Καρδίτσας αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Εμφάνιση ευρωπαϊκού επιπέδου πραγματοποίησε ο Ανδρέας Παπαστεργίου στα 20.000μ βάδην  Ανδρών.

 Βελτίωσε την προηγούμενη ατομική του επίδοση με 1ώρα.37΄.11΄΄ βάζοντας στόχο το όριο που θα του δώσει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, αυτό των Νέων Ανδρών ( 1ώρα.35΄.00΄΄) ,  εφικτό και μέσα στις αθλητικές δυνατότητες που έχει.

 Ο άλλος κορυφαίος αθλητής Αριστοτέλης Μπούσδας στο πρώτο 20άρι βάδην της καριέρας του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή. Η εμπειρία που αποκόμισε του δίνει βάσεις για μια καλύτερη επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 20.000μ βάδην που θα γίνει τον Μάρτιο. Στόχος του παραμένει η είσοδός του με όριο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Ανδρών.

Εμπειρίες αποκόμισε και η πιο μικρή αθλήτρια που κατέβασε ο Φωκιανός στους αγώνες Μαρία Τσιανάβα . Η Τσιανάβα γεννημένη το 2009 αγωνίσθηκε με αθλήτριες πολύ μεγαλύτερες από αυτήν και στάθηκε άξια στον αγώνα των 5.000μ που έκανε για πρώτη φορά στην αθλητική καριέρα της.  Η επιμονή και η αγωνιστική συγκέντρωση που διαθέτει δείχνει το αθλητικό μέλλον που ακολουθεί.

Υπάρχει όμως και μια πολύ μεγάλη αθλήτρια του Βάδην η Όλγα Φιάσκα από την Μυτιλήνη που αποφάσισε να εγκατασταθεί και να προπονηθεί στην Καρδίτσα με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Βάδην και προπονητή του Φωκιανού, Σάκη Δεληγιάννη. Στα 35.000μ Βάδην κέρδισε την δεύτερη θέση στην Ελλάδα με τον πολύ καλό χρόνο 2ώρες.59΄.13΄΄   που τις δίνει το δικαίωμα να αγωνισθεί ( μέσο racing ) αν θέλει στο μεγαλύτερο Πρωτάθλημα του πλανήτη το Παγκόσμιο Ανδρών – Γυναικών.

Βασικός στόχος της παραμένει όμως η συμμετοχή στα 20.000μ  και η διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών της κατηγορίας της.

Την ομάδα βαδιστών του Φωκιανού την συνόδευσαν οι προπονητές Σάκης Δεληγιάννης και Νίκος Γούσιας.

Η παράδοση που έχει ο Φωκιανός με το βάδην και όχι μόνο, οι διακρίσεις των αθλητών του σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, η σχολή βάδην  που καλλιεργεί τον εντάσσουν μέσα στα καλύτερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδας. Αυτό είναι το στοίχημα των αθλητών , προπονητών και του Δ.Σ  για ακόμη μεγαλύτερες χαρές, επιτυχίες στο άθλημα του στίβου.

vadistes fokianou 2 vadistes fokianou 3 vadistes fokianou 4




Total
0
Shares
Previous Article
Με μοναδικό στόχο τη νίκη και τον κόσμο συμπαίκτη ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Με μοναδικό στόχο τη νίκη και τον κόσμο συμπαίκτη ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!

Next Article
Στο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλεων η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων

Στο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλεων η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…