Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαγράφονται οι απουσίες σε μαθητές που μένουν με ευπαθή άτομα, «μπαίνουν» σε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Voucher 200 euro

Διαγράφονται οι απουσίες σε μαθητές που μένουν με ευπαθή άτομα, «μπαίνουν» σε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1512/Β’/14.04.2021), καθορίζονται νέες λεπτομέρειες για το τι ισχύει για τους μαθητές που, αν και οι ίδιοι δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, συνοικούν με άτομα σε ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας καθορίζει ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές αυτούς είναι υποχρεωτική, μέχρις ότου εκδοθεί σχετική αιτιολογημένη έκθεση της ειδικής επιστημονικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό, μετά από την υποβολή δικαιολογητικών από πλευράς κηδεμόνων.

Για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης ισχύουν τα όσα καθορίζει ήδη η κείμενη νομοθεσία. Όσοι μαθητές μένουν μαζί με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν προσήλθαν στο σχολείίο και στο μάθημα τρους κανονικά, παίρνοντας απουσίες, τονίζεται οτι αυτές θα διαγραφούν.

Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι:

«Η δικαιολόγηση των απουσιών, κατά το πρώτο και δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020-2021 των μαθητών/τριών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στην οποία η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται δια ζώσης και οι οποίοι δεν πάσχουν οι ίδιοι/ίδιες από κάποιο σοβαρό νόσημα πλην όμως συνοικούν με άτομα, τα οποία ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σχετικά με τη λοίμωξη COVID – 19, γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής […]

Οι ανωτέρω μαθητές/τριες μετά την απόφαση δύνανται να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις κείμενες διατάξεις».

Α. Η απόφαση για τη δυνατότητα απουσίας των μαθητών από τη δια ζώσης διδασκαλία και ταυτόχρονα συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου , ισχύει ήδη από το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

Β. Σχετικά έχουν ενημερωθεί όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει , προκειμένου να ν ενημερώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους , του Διευθυντές των σχολικών μονάδων .

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, και σημειώνει πως εξυπακούεται ότι δεν προσμετρώνται οι απουσίες αυτών των μαθητών, καθότι συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα.

Η συμμετοχή σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα συνοδεύεται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.




Total
0
Shares
Previous Article
pagosmia imera fonis

Σαν σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Φωνής

Next Article
voucher laptop tablet

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…