Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τα σχολεία που επισκέπτονται το Μύλο.

Το Μουσείο στο Μύλο των Ξωτικών

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, το «Μύλο των Ξωτικών».

Η συμμετοχή μάλιστα προβλέπεται αναβαθμισμένη, αφού οι επισκέπτες του Μύλου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια «μικρογραφία του Μουσείου», ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν τη σχέση σειράς μανιταριών, όχι μόνο με την Ιστορία, τη Λαογραφία, τις Επιστήμες κτλ., αλλά και με τον ίδιο… τον Άι Βασίλη!!

Για τα σχολεία που επισκέπτονται το Μύλο των Ξωτικών θα εξελίσσεται ταυτόχρονα ομαδικός διαγωνισμός ζωγραφικής, που διοργανώνεται από το Μουσείο, σε συνεργασία με την Ένωση Τρικαλινών Ζωγράφων και με θεματολογία σχετική με τα μανιτάρια.

Οι όροι του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ θα προβλέπονται δώρα για τους νικητές, αλλά και εκπτώσεις στο Μουσείο για όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Έτσι, το Μουσείο, μέσα από την πολυεπίπεδη αυτή συμμετοχή στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο γεγονός της χώρας συμβάλει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, στην αναβάθμιση αυτού του τόσο σημαντικού, για την περιοχή, θεσμού, αλλά και στην ενδυνάμωση της σχέσης του με την κοινωνία, μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

logo-greenn

www.meteoramuseum.gr

mouseio-1

mouseio-2
Total
0
Shares
Previous Article

190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής

Next Article

Συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο Δήμο Καρδίτσας

Related Posts