Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τη νέα πυρκαγιά στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Σειρά πρωτοβουλιών για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος έλαβε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας μετά από σχετικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με αφορμή νέα πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σε «άγνωστης προέλευσης υλικό» το οποίο βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» έξω από τη Λάρισα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Γιώργος Αγάκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Σκούπρας, διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Τσιόφας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο Διευθυντής Περιβάλλοντος της Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Θάνος Κουτσοτιάσιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Λιακούλη και εκπρόσωποι των δήμων Λάρισας και Κιλελέρ.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε τις εξής ενέργειες που θα λάβουν χώρα με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος:

  • Να ενημερωθεί αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση για το περιστατικό.
  • Να οριστεί μία επιτροπή που θα εκπροσωπείται από κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία και φορέα, η οποία θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και θα τον ενημερώσει διεξοδικά για παρόμοια περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο μέλλον.
  • Η αποκεντρωμένη διοίκηση να επεκτείνει και να επικαιροποιήσει την απόφαση που είχε λάβει στις 14/5/2015 με αφορμή προηγούμενη πυρκαγιά, έτσι ώστε η Πυροσβεστική να μπορεί να πάρει τις απαραίτητης ποσότητες χώματος που απαιτούνται για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς.
  • Οι δήμοι Λάρισας και Κιλελέρ να διαθέσουν τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό που θα χρειαστεί βάσει των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



Total
0
Shares
Previous Article

Η Καρδίτσα υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές

Next Article

Εργασία του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων: «Ελληνορθόδοξος πολιτισμός»