Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διαχρονική κριτική για τις αντιπολιτεύσεις

.

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.


 Κρίνοντας διαχρονικά τις αντιπολιτεύσεις (αναφέρομαι κυρίως στο εκάστοτε δεύτερο σε ψήφους κόμμα στις εκλογές), η άποψη μου είναι ότι σχεδόν όλες οι αντιπολιτεύσεις δεν ήταν ό,τι καλύτερο και ίσως υπερβάλλοντας, ήταν χειρότερες από τις κυβερνήσεις. Και ήταν χειρότερες διότι καταπολέμησαν με μανία και τελικά κατάφεραν να μην έρχονται ή να έρχονται όχι όπως θα έπρεπε, στη Βουλή νομοσχέδια, που θα διόρθωναν μεγάλες αδυναμίες σε όλους τους τομείς.

 Η κάθε κυβέρνηση σε όλες τις ενέργειες της λαμβάνει διαρκώς υπόψη της το πολιτικό κόστος. Στην κάθε κυβέρνηση το κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο «δηθενισμός». Δήθεν ότι εκόπτετο να φέρει στη Βουλή νομοσχέδια που θα έδιναν λύση σε χρόνια μεγάλα προβλήματα και που θα έθιγαν βέβαια τάξεις και μεγάλα συμφέροντα. Ήταν σίγουρη όμως ότι η αντιπολίτευση θα την απήλλασσε στο μεγαλύτερο ποσοστό από το πολιτικό κόστος αναγκάζοντας της να τα τροποποιεί καταλλήλως, δίνοντας τους ήπια μορφή, αφού και η ίδια ήθελε να κερδίσει πολιτικούς πόντους καταπολεμώντας τα ανωτέρω νομοσχέδια. Ήταν το πιο περίεργο , το πιο ανώμαλο «tango» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με οδυνηρές συνέπειες για την Ελλάδα.

 Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νόμοι απαραίτητοι για την οικονομία, τη φορολογία, την υγεία, το ασφαλιστικό, την παιδεία, το αγροτικό, τις προσλήψεις σε δήμους και δημόσιο, το συνταξιοδοτικό κ.λ.π., να μην ψηφιστούν ποτέ όπως θα έπρεπε με ευθύνη κυρίως της αντιπολίτευσης.

 Τα αποτελέσματα βέβαια φαίνονται περίτρανα τώρα στην μεγάλη κρίση της πατρίδας μας. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν εκδιδόταν ένα βιβλίο από πολιτικούς συγγραφείς για τις διαχρονικές θέσεις των αντιπολιτεύσεων.

 Είναι εκπληκτικό το δόγμα της αρνητικής θέσης σε ό,τι προτείνει η κυβέρνηση. Κάθε φορά επιβραβεύονται μέχρι  υπουργοποίησης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα επιτύχουν όχι να εισηγηθούν κυρίως κάτι για το καλό του τόπου, αλλά που θα προξενήσουν τη μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση, θαρρείς και αυτό είναι το μέλημα του Ελληνικού λαού.

 Μετά τα ανωτέρω η άποψη μου ε ίναι ότι θα πρέπει η κριτική στην αντιπολίτευση να είναι αυστηρή και αυτή η κριτική θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά κάθε φορά στις εκλογές.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article

2ο Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών-Βαλκανιωτών-Μοσχοφυτών

Next Article

Αλμυρά όνειρα: 9ο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…