ΔHMHTΡHΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: Σε ΦΕΚ η αναστολή 22 σχολείων ν.Καρδίτσας- τα 4 στην ορεινή Αργιθεα …συγκινείται κανένας;

Το δημογραφικό , το φάσμα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης , αποτυπώνεται με σκληρό τρόπο στην απόφαση  των αρμοδίων για αναστολή λειτουργίας ( προσωρινό κλείσιμο ) 22 δημοτικών κ νηπιαγωγείων στον νομό Καρδίτσας – άλλος ένας δείκτης αρνητικός για τον κεντροβαρή παραγωγικό νομό που εξαιτίας των πολιτικών εγκατάλειψης από Πολιτεία κ Περιφέρεια Θεσσαλίας μένει ουραγός στην ανάπτυξη – υποδομές .

Η άνιση μεταχείριση συνεχίζεται και διαχρονικά περιθωριοποιεί τον Τόπο .

Τα τεσσερα(4) από τα 22 σχολεία είναι σε ορεινά χωριά της δύσβατης απόμακρης πατρίδας μας : Ανθηρου – Αργυριου -Πετρωτού .

Ενώ η εκάστοτε Κυβέρνηση και Υπ Παιδείας δαπανούν σημαντικά ποσά για μετακίνηση μικρών μαθητών σε γειτονικά σχολεία ( Ευρυτανια) , η εδροκεντρική Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας αρνείται πεισματικά να βελτιώσει -εν ετει 2022 -τους επικίνδυνης βατοτητας σχολικούς κεντρικούς δρόμους όπου μετακινούνται καθημερινά παιδιά : από Θεσσαλικα Ρογκια σε Ραπτόπουλο Αγράφων και από Αργυρι επίσης σε σχολεία Ευρυτανίας .

• Ουδέποτε ο Περιφερειάρχης -12 χρόνια θητειας του -ή αναπληρωτής του , ούτε Δντης ΠΕ Καρδίτσας κ Υπ Παιδείας έχουν επισκεφθεί επι τόπου να διαπιστώσουν τους κινδύνους – και είμαστε κοντά σε βαρυχειμωνιά…

• Παράπονα γονιών κατοίκων για μη παρέμβαση πολιτικών και αστυνομικών αρχών υπέρ των παιδιών και για εφαρμογή ν 3481/2006 με επισήμανση επικίνδυνων σημείων σχολικών δρόμων και επιβολή κυρώσεων .

^ Εχουμε τονίσει επανειλημμένα :
η δημογραφική κατάρρευση σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή υστέρηση αποτελεί ‘βόμβα’για το μέλλον κ ευημερία των Καρδιτσιωτων.

^Είναι ώρα για αφύπνιση και σπάσιμο του «Διαπλεκόμενου  μικροκομματισμού» , της ραθυμιας και … κάλυψης των υπευθύνων .

^ Οι ίδιοι οι ελεύθεροι πολίτες ας αδράξουμε το φραγγελιο της αλλαγής των πραγμάτων !

• Ταυτόχρονα η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση να εντείνει τη δράση της , να αποτινάξει σχέσεις απραξίας και … υποταγης προς την περιφέρεια , να διεκδικήσει τα βασικά δικαιώματα δημοτών .

• Εκεί που κλείνει ένα σχολείο : ο τοπικός Δήμος οφείλει να ανοίγει μια κοινωνική δομή ( παντοπωλείο – συσσίτιο – πολιτιστικό ψηφιακό στέκι) υπέρ αδύναμων και μοναχικών απόρων υπερηλίκων .

Εχουμε ήδη αργήσει …!

•• Παράλληλα αποτελεί αναγκαιότητα και μόνη εναλλακτική,η προώθηση και στήριξη αειφορικων μεγάλων επενδύσεων στα ορεινά του νομού μας για ανάπτυξη και περιορισμό επιπτώσεων του μαρασμού : υδροηλεκτρικό λιμνοκοιλαδας Αχελωου – φραγμα Συκιάς – αιολικά .

• Άλλος δρόμος δεν υπάρχει …

Η σωτηρία της Πατρίδας : Υπέρτατος νόμος !

«Salus Popouli Souprema Lex» ελεγαν οι Λατίνοι …

ΔHMHΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 22-9-22