Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Μαΐου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

kdap

Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Μαΐου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Μαΐου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα το κλείσιμο των ΚΔΑΠ θα παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που διαθέτουν παιδαγωγικούς χώρους δημιουργίας και διασκέδασης, μέσα στους οποίους τα παιδιά κοινωνικοποιούνται με τη βιωματική συμμετοχή τους. Στις δομές αυτές απασχολούνται παιδιά 5 – 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες.

Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και οργανωμένων εξατομικευμένων και ομαδικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους. Τα ΚΔΑΠ δύναται να ιδρύονται και να λειτουργούν σε περιοχές που στον οικείο πολεοδομικό σχεδιασμό είναι επιτρεπτή η χρήση κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας. Κατ’ εξαίρεση, δύνανται να στεγάζονται σε χώρους δημόσιων σχολικών κτιρίων, στους οποίους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δεν πραγματοποιείται διδασκαλία.

Φορέας λειτουργίας των ΚΔΑΠ δύναται να είναι ο οικείος πρωτοβάθμιος Ο.Τ.Α. ή νομικό του πρόσωπο. Για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή την αναθεώρησή της σε κτίρια που προορίζονται να λειτουργήσουν ως ΚΔΑΠ, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού, όπως εκάστοτε ισχύει, για τα κτίρια εκπαίδευσης.

Επίσης θα συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών – ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός.

Ακόμη προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας των Kέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί με και παρακαλούνται για τη διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).

Πηγή: Dnews
Total
2
Shares
Previous Article
Kipello Elladas1

Τελικός Κυπέλλου: Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, η αστυνομία απαγορεύει τις συναθροίσεις

Next Article
Μαγνησία: Συνελήφθη με 4 δενδρύλλια και 266 γραμμάρια κάνναβης

Μαγνησία: Συνελήφθη με 4 δενδρύλλια και 266 γραμμάρια κάνναβης


Total
2
Share