Δεν πρέπει να ξεχάσεις τα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

Δεν πρέπει να ξεχάσεις τα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις τους πάνω από 30.000 νεκρούς της πανδημίας. Δεν πρέπει να ξεχάσεις τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και το αφήγημά τους ότι θα είχαν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες επιβίωσης με τους εντός ΜΕΘ. Δεν πρέπει στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεχάσεις ότι βάφτισαν την αποτυχία τους, ατομική σου ευθύνη.

Δεν πρέπει στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεχάσεις ότι δεν ενισχύθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι επιδότησαν με ζεστό χρήμα ιδιώτες κλινικάρχες, προχώρησαν σε προσωρινές μόνο προσλήψεις, ενώ έρχονται σήμερα και ιδιωτικοποιούν κομμάτι – κομμάτι το ΕΣΥ ετοιμάζοντας λουκέτα σε δομές και υπηρεσίες.

Δεν πρέπει στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεχάσεις πώς είναι να έχεις έναν ολόκληρο λαό σε lockdown αστυνομοκρατούμενο, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός κυκλοφορούσε ανέμελος.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι δημιουργήθηκαν κάποιες λίστες Πέτσα για να εξαγοράσουν τα ΜΜΕ και να ξεχάσεις τους καλοπληρωμένους τηλεπαρουσιαστές που από τότε δεν έχουμε ξανακούσει την παραμικρή αλήθεια στις ειδήσεις τους.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι καταδιώκονται δημοσιογράφοι που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για τα σκάνδαλα. Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι διώκονται δικαστικοί που ερευνούν το σκάνδαλο «Novartis» το οποίο “βάφτισαν” σκευωρία.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις την αστυνομική βαρβαρότητα, το αυταρχικό κράτος αλλά και την επιείκεια στα εγκλήματα του «λευκού κολάρου».

Στα 3 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ/λίτρο, δεν πρέπει να ξεχάσεις τους λογαριασμούς στο ρεύμα με τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που αγγίζουν ή και ξεπερνούν ένα ολόκληρο μηνιάτικο, δεν πρέπει να ξεχάσεις τον πληθωρισμό που σκαρφάλωσε στο 12%, σπάζοντας ρεκόρ 29 ετών και δεν πρέπει να ξεχάσεις τις εκρηκτικές αυξήσεις και ανατιμήσεις στα προϊόντα και βασικά αγαθά.

Στα 3 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις πως τα λεφτά των φορολογούμενων, αντί να γίνουν προσλήψεις γιατρών, δασκάλων για τα παιδιά μας, παροχές για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, έγιναν Ραφάλ .

Στα 3 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις την ασφυξία στην αγορά, τους μικρομεσαίους για τους οποίους «κόπτονταν» προεκλογικά, τους μαγαζάτορες και εμπόρους, επαγγελματίες, αγρότες, παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Στα 3 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους και ισχυρούς, ενώ όλους τους υπόλοιπους τους θεωρούν «βαρίδια» και «εμπόδια» τα οποία πρέπει να ξεφορτωθούν.

Στα 3 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι οι πολίτες έμειναν έρμαια των πυρκαγιών και των παγετών, καθώς και την κατάργηση προστατευόμενων περιοχών του δικτύου «Natura 2000».

Στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις τις υποσχέσεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, μπουλντόζες σε μια βδομάδα στο «ελληνικό», συντάξεις express με ένα κλικ. Δεν πρέπει στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεχάσεις την συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, την περικοπή του κοινωνικού μερίσματος και της 13ης σύνταξης.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι επέλεξαν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, αφήνοντας τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας να παίζουν παιχνίδια απίστευτης αισχροκέρδειας στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να ξεχάσεις τα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη που στήνουν ένα πρωτοφανές πάρτι με μισθούς χιλιάδων ευρώ στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ, παντού….

Δεν πρέπει να ξεχάσεις τα 7,5 δις απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών στο μεταναστευτικό, στις απολυμάνσεις φυλακών, στην τηλεκατάρτιση, στον ΕΟΤ, σε εταιρείες φαντάσματα, στα παγουρίνο, στις μάσκες αλεξίπτωτα, που «έτρεξαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με πρόσχημα αυτήν.

Στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι ρέει άφθονο χρήμα από το Μαξίμου με αδιαφανή κριτήρια ξεπληρώνοντας χάρες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και σε βάρος του λαού.

Στα 3 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να ξεχάσεις τις αντιεκπαιδευτικές,  τιμωρητικές και αναχρονιστικές πολιτικές Κεραμέως, την αναστολή Πανεπιστημιακών τμημάτων. Δεν πρέπει να ξεχάσεις τους ιδιώτες εκπαίδευσης του «Σκοιλ Ελικικού», την σφαγή των υποψήφιων στις πανελλαδικές, την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Και όπως έλεγε μία συμπολίτισσά μας,  που έβλεπε στην tv αστυνομικούς να δέρνουν  τον γιό της στο πανεπιστήμιο, όταν έρθει η ώρα: «δεν θα ξεχάσουμε την κολόνια σας, τα λόγια σας και τις πράξεις σας».


ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Total
0
Shares