Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δεν έχει σταματημό ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

 

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν είδε επιθέσεις σε πολίτες, δεν είδε στημένες αντισυγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ και στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ. Αποκορύφωμα του ακροδεξιού κατήφορου της ΝΔ η κάλυψη στις σχολικές καταλήψεις που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν οργανωμένα ακροδεξιά στοιχεία  και νεοφασίστες.

Τα γεγονότα στο τελευταίο συλλαλητήριο έχωσαν ακόμα πιο βαθιά τη ΝΔ στον βούρκο της ακροδεξιάς και της ανυποληψίας. Η ΝΔ προχθές δεν είδε τις ακροδεξιές συμμορίες που επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή καθοδηγούμενες από υπόδικους βουλευτές των νεοναζί. Κάποιοι μάλιστα από τη ΝΔ πήγαν ακόμα πιο πέρα. Όχι μόνο δεν είδαν ακροδεξιούς και φασίστες να επιτίθενται, αλλά ανακάλυψαν οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο προκειμένου να χτυπηθεί το συλλαλητήριο. Ο αντιπρόεδρος Αδ. Γεωργιάδης περιφέρει στα κανάλια την άποψη ότι τα επεισόδια ήταν στημένα από βαλτούς μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν υπήρξε λοιπόν μια δολοφονική φασιστική ομάδα που επιχείρησε να μπει στη Βουλή και τραυμάτισε 24 αστυνομικούς, δεν υπάρχουν 7 συλληφθέντες με σκληρό χρυσαυγίτικο προφίλ. Για τον κ. Γεωργιάδη και για κάτι θλιβερούς παπαγάλους της δημοσιογραφίας, αυτά που είδε όλος ο κόσμος, ήταν σκηνοθετημένα από τον κακό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πολυτιμότερη υπηρεσία στο φασισμό από το να κάνεις ότι δεν τον βλέπεις, εκεί που δεν κάνει καν προσπάθεια να κρυφτεί. Και σε αυτήν την αθλιότητα σέρνει ο Γεωργιάδης ολόκληρη την ΝΔ. Με τέτοιες αθλιότητες, η ΝΔ ξεπλένει συνειδητά τη δράση των πιο επικίνδυνων και ακραίων φασιστικών ομάδων. Ανάλογη είναι και η αθλιότητα που διαπράττει η Σοφία Βούλτεψη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που την προπηλάκισαν ήταν ακροδεξιοί μακεδονομάχοι, του ρεύματος «αλήτες προδότες πολιτικοί». Παρ’ όλα αυτά η κ. Βούλτεψη γυρίζει στα κανάλια, λέγοντας ότι αυτοί που την τραμπούκισαν ήταν αριστεροί που είχαν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο για να το διαλύσουν!

Όσο καθαρότερη γίνεται η δυναμική της υπερψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, τόσο η ΝΔ κατρακυλάει προς τα ακροδεξιά, ελπίζοντας να βγάλει τουλάχιστον κάποιο πολιτικό κέρδος από αυτή την υπόθεση. Όσο περισσότερο κατρακυλάει, τόσο δυσκολεύεται να βλέπει γύρω της φασίστες και ακροδεξιά βία. Γιατί, αν τα αναγνώριζε, θα έπρεπε να αναγνωρίσει και ουρά ποιων την έχουν καταντήσει ο αμοραλισμός, η πολιτική της ανηθικότητα και η ανάγκη να οξύνει εκβιαστικά το πολιτικό κλίμα. Κατά τα άλλα, η ΝΔ καταδικάζει τη βία «από όπου κι αν προέρχεται».

Η Αριστερά μέσα σε αυτό το κλίμα απαντά με την αταλάντευτη επιμονή στον έντιμο διάλογο θέσεων. Ταυτόχρονα, εργάζεται για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου, ώστε να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό κενό που δημιουργεί η ολοκληρωτική παράδοση του παλιού πολιτικού συστήματος στην Ακροδεξιά και την ανυποληψία.

Για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Κρύος Πάνος




Total
0
Shares
Previous Article
Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα - ψησταριά στην Πορτή!!!

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα - ψησταριά στην Πορτή!!!

Next Article
Την Κυριακή 27/1 η κοπή πίτας από το Λαογραφικό Αρχαιολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

Την Κυριακή 27/1 η κοπή πίτας από το Λαογραφικό Αρχαιολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς