Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δεκαέξι νέες μοτοσικλέτες και τρία νέα οχήματα αποκτούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας

Δεκαέξι νέες μοτοσικλέτες και τρία νέα οχήματα αποκτούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας

Δεκαέξι νέες μοτοσικλέτες και τρία νέα οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων αποκτούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας

Με 288.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Δεκαέξι νέες μοτοσικλέτες και τρία νέα οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων αποκτούν οι αστυνομικές υπηρεσίες  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού 288.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για την προμήθεια 33 νέων αστυνομικών αυτοκίνητών, 15 νέων οχημάτων τύπου  SUV και 4 φορητών ραντάρ.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται  στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δεκαέξι νέες μοτοσικλέτες και τρία νέα οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων πρόκειται να προστεθούν το επόμενο διάστημα στο στόλο των αστυνομικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ το προηγούμενο διάστημα υπογράφτηκαν οι συμβάσεις  για  33 νέα αυτοκίνητα, 4 φορητά ραντάρ και 15 οχήματα τύπου  SUV  για την καλύτερη τροχαία αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας. Είμαστε δίπλα στον πολίτη με έργα ουσίας, επενδύουμε σε δράσεις πρόληψης και οδικής ασφάλειας, συντηρούμε και βελτιώνουμε τους δρόμους μας, στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στο έργο της» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά στην προμήθεια 16 Δίκυκλων μοτοσυκλετών και 3 οχημάτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων για την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στην οποία υπάγονται οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Πρόκειται για:

  • 16 μοτοσικλέτες τύπου δίκυκλης αστυνόμευσης (on – off ή ισοδύναμο), υπηρεσιακού χρωματισμού, με όρθια θέση οδήγησης, δυο (2) επιβαινόντων, με βενζινοκινητήρα και με περιμετρική φωτεινή και ηχητική σήμανση.
  • 3 αστυνομικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, υπηρεσιακού χρωματισμού, που θα έχουν φωτεινή σήμανση με φάρο οροφής και ηχητική σήμανση μέσω ηλεκτρονικής σειρήνας, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλη διαμόρφωση για την επιτόπια διερεύνηση ενός ατυχήματος και την άμεση μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού στον τόπο αυτού.

Σημειώνεται ότι ήδη στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας έργου, έχουν υπογραφεί οι Συμβάσεις για την προμήθεια:

  • 15 Οχημάτων τύπου SUV (435.000 €)
  • 33 Αστυνομικών Αυτοκινήτων (726.000 €)
  • 4 Φορητών Ραντάρ (14.000 €)
  • 51 Πομποδεκτών αυτοκινήτων (35.700 €)

Η προμήθεια του εξοπλισμού στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών, καθώς και τη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της τροχονομικής αστυνόμευσης των ενδοπεριφερειακών οδικών συνδέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των συνδέσεών τους με το διαπεριφερειακό οδικό δίκτυο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και τα τμήματα τροχαίας αυτής, έχοντας ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και ειδικότερα την μείωση τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται την ενίσχυση σε προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού που θα επιφέρει αυξημένη αποδοτικότητα της τροχονομικής και τεχνικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα αντιμετωπίσει προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και χρηστών των οδών.




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Σοφάδων

Δήμος Σοφάδων: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων αλλά και την αποκατάσταση όλων των ζημιών»

Next Article
Δ. Τρικκαίων: Με νέους τρόπους η ενημέρωση των πολιτών για τηλεφωνική εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες

Δ. Τρικκαίων: Με νέους τρόπους η ενημέρωση των πολιτών για τηλεφωνική εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες