Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δεκάδες Βολιώτες στη Σερβία για το ρωσικό εμβόλιο

sputnik emvolio covid

Δεκάδες Βολιώτες στη Σερβία για το ρωσικό εμβόλιο

Τον «εμβολιαστικό τουρισμό» στην Ευρώπη, εγκαινίασε η Σερβία, χάρη στο μεγάλο απόθεμα εμβολίων που έλαβε από τη Ρωσία και την Κίνα.

Περίπου 30.000 ξένοι, κυρίως Βαλκάνιοι, είχαν εμβολιαστεί δωρεάν στη χώρα μέχρι τις 9 Απριλίου, οπότε η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει το πρόγραμμα για ξένους τουρίστες, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της αρνείτο να εμβολιαστεί. Μέχρι σήμερα, έχει ανοσοποιηθεί το ένα τέταρτο του σερβικού πληθυσμού.

Τώρα, ο Σέρβος πρόεδρος υπόσχεται 3.000 δηνάρια (περίπου 25 ευρώ) σε όποιον κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι τα τέλη του μήνα. Οι εμβολιασμοί γίνονται πια ακόμη σε εμπορικά κέντρα.

Και στους δημόσιους υπαλλήλους ανακοινώθηκε ότι, εάν δεν εμβολιαστούν και νοσήσουν από Covid-19, δεν θα λάβουν μισθό για το διάστημα της απουσίας τους, λόγω της ασθένειας, από την εργασία.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες, που μεταβαίνουν στη Σερβία, προκειμένου να εμβολιαστούν. Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Ανάμεσά τους και πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι κατά ομάδες μεταβαίνουν στη χώρα με τρένο ή με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα για τριήμερη παραμονή και εμβολιασμό. Οι περισσότεροι εξ αυτών, φέρονται να μη δείχνουν εμπιστοσύνη στα υπόλοιπα σκευάσματα και επιδιώκουν τον εμβολιασμό τους με το Sputnik V.

ΠΗΓΗ: thenewspaper.gr




Total
0
Shares
Previous Article
oikos evgireias

Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας σε υγειονομική δομή ιδιωτικού ιατρικού Ομίλου

Next Article
Voucher 200 euro

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινά ο δεύτερος κύκλος, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…