Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δείτε διαδικτυακά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Δείτε διαδικτυακά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Δείτε διαδικτυακά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Ένα διαφορετικό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD διοργάνωσε η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες Εν Πλω» φέτος, το οποίο παρουσιάστηκε διαδικτυακά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά σε διεθνές επίπεδο και για έβδομη συνεχή σε εθνικό επίπεδο, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Σημαντική ήταν και φέτος η οικονομική στήριξη της ψυχιατρικής κλινικής Κασταλίας, ιδιωτικών επιχειρήσεων της πόλης μας και άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα, καθώς και των χορηγών επικοινωνίας (όλοι οι χορηγοί του Φεστιβάλ αναγράφονται μόνιμα στο site www.dryadesenplo.gr).

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν με βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις και ζωντανές συνδέσεις. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω COVID-19, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, εξαιτίας του οποίου ματαιώθηκε ο αρχικός προγραμματισμός του Φεστιβάλ, άλλαξαν τη μορφή της φετινής διοργάνωσης, χωρίς να επηρεάζουν, ωστόσο, τη δημιουργικότητα των Ομάδων.

Το Φεστιβάλ προβλήθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο, το Σάββατο 31/10/2020 και ώρα 5.00μ.μ. (τοπική ώρα) στο σύνδεσμο www.dryadesenplo.gr/3d-idfd, όπου παραμένει βιντεοσκοπημένο.

Οι ομάδες που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά είναι:

– Ομάδα “Ελπίδα” από τη Ρόδο

– Ομάδα “Ονειροδίαιτοι” από την Αθήνα

– Ομάδα “Ρόδι/ Ρόδα” από την Αθήνα

– Ομάδα «Aγκαλιά» από τη Θεσσαλονίκη

– Ομάδα “Αγέχοροι” από την Πάτρα

– Ομάδα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ “ΙΡΙΣ” από τη Θεσσαλονίκη

– Ομάδα «Χοροταξιδευτές του Ονείρου» από την Πάτρα

– Ομάδα Far Flung Dance Theatre από την Αγγλία

– Ομάδα Pamoja από το Ναϊρόμπι της Κένυας

– Ομάδα ZCO/DANCEPROJECT από την Αμερική

– Ομάδα CIM Dance Company από την Πορτογαλία

– Ομάδα “Δρυάδες εν Πλω” από την Καρδίτσα.

Η παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε από τους Βαγγέλη Περρή και Αθηναίδα Νέγκα με συνεχή ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα παράλληλα με τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη στην Καρδίτσα, όπου συντόνιζε η κα Μαρία Καραπαναγιώτη και οι κυρίες Ευαγγελία Καραγιάννη, Λίλα Βαρελά, Χριστίνα Καραχάλιου, Λίλη Καραπαναγιώτη, Μαρία Κρανά, Έλενα Αβραμοπούλου, μέλη της Διοργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε ζωντανή σύνδεση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και απέδωσε συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες και διοργανωτές για το εγχείρημα τους μετά από τις πληγές λόγω Ιανού και σε καταστάσεις Covid 19. Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κωνσταντίνος Τσιάρας ζωντανά από τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, οι βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Σκόνδρα Ασημίνα ζωντανά από το στούντιο που στήθηκε στην Σχολή Χορού, Κωτσός Γιώργος (βίντεο) και Λάππας Σπύρος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Σοφάδων κος Σκάρλος Αθανάσιος παρευρέθη ζωντανά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Νάνος Παναγιώτης και ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Στάθης Φάνης.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν βίντεο σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, με τους οποίους οι Δρυάδες εν Πλώ έχουν συνεργαστεί πολλές φορές, των κ.κ. Βαρσαμοπούλου Αναστασίας, εικαστικής θεραπεύτριας – ψυχολόγου, Γουδήρα Δημητρίου, Καθηγητή Ψυχοπαιδαγωγικής Παν. Μακεδονίας, Κρασανάκη Στέλιου, δραματοθεραπευτή – ψυχιάτρου, Ψαλτοπούλου Ντόρας, μουσικοθεραπεύτριας – Καθηγήτριας Α.Π.Θ.

Οι Δρυάδες εν Πλώ και η Διοργανωτική Επιτροπή θα ήθελαν να συγχαρούν όλες τις Ομάδες και τους χορευτές για το έργο που παρουσίασαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και να ευχαριστήσει θερμά όσους στήριξαν αυτό το εγχείρημα φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζουμε στο επόμενο Φεστιβάλ οι συνθήκες να είναι καλύτερες και η πόλη μας που έχει πληγεί από τον Ιανό να ανοίξει πάλι την αγκαλιά της στους συνανθρώπους μας με αναπηρία που αδημονούν να ταξιδέψουν ως εδώ και να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Μια διοργάνωση, που υπήρξε από την πρώτη φορά που δημιουργήθηκε τομή στον κόσμο της αναπηρίας και μη και συνεχίζει πρωτοποριακά να εκπέμπει το μήνυμά της σε όλο τον κόσμο ότι η τέχνη του χορού ανήκει σε ΟΛΟΥΣ και σε αυτήν συνυπάρχει και εκφράζεται αρμονικά και καλλιτεχνικά η διαφορετικότητα μας!!!




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΑΜΑ

Δήμος Παλαμά: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για βοηθητικούς χώρους/αποθήκες της κύριας κατοικίας

Next Article
Plitsi Antigoni big

"Έφυγε" από τη ζωή η Αντιγόνη Πλίτση σε ηλικία 78 ετών

Related Posts