Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΔΕΗ e-bike festival: Γιορτή ηλεκτρικών ποδηλάτων στα Τρίκαλα

ΔΕΗ e-bike festival

ΔΕΗ e-bike festival: Γιορτή ηλεκτρικών ποδηλάτων στα Τρίκαλα

Από την ποδηλατούπολη των Τρικάλων ξεκινά το ΔΕΗ e-bike festival, που διοργανώνεται σε επιλεγμένες πόλεις στη χώρα. Στόχος του, το να φέρει σε επαφή τους πολίτες με τον κόσμο των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το εναλλακτικό αυτό φεστιβάλ αναδύεται στη χώρα μας μέσα από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής στις αστικές περιοχές. Εκεί όπου ο φόρτος της κίνησης και η δυσκολία της μετακίνησης ζητούν βιώσιμες λύσεις.

Το «ΔΕΗ Ε-Bike Festival», έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, και αφορά αποκλειστικά σε ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση.

ΔΕΗ e-bike festival: Γιορτή ηλεκτρικών ποδηλάτων στα Τρίκαλα

Με τον τρόπο αυτόν, η ΔΕΗ δηλώνει έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή της σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιωσιμότητας των πόλεων, και με πρωτοβουλία της μέσα από ένα μοναδικό road show, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν το μεγαλύτερο ως τώρα Test Ride ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη ενεργά κινητοποιηθεί, τόσο για την ποδηλασία, με 20 χλμ. ποδηλατοδρόμων μέχρι το 2023, αλλά και για την ηλεκτρική υποβοήθηση, είτε με τα προγράμματα ELVITEN, AVINT, είτε με την πρωτοβουλία της ποδηλατογιορτής, επίσης στην κεντρική πλατεία, το 2020.

Στη διάρκεια του ΔΕΗ Ε-Bike Festival, οι πολίτες θα έχουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιο ενδιαφέροντα ποδήλατα της αγοράς, σε πραγματικές συνθήκες, σε ειδικά κατασκευασμένη πίστα.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη γνώμη για τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, μέσα από μια τόσο ευρεία γκάμα  αντιπροσωπευτικών μοντέλων ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

e bike festival 2

Δράσεις

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11:00 – 20:00.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ειδικές δράσεις εκμάθησης ποδηλάτου για παιδιά, με συμβατικά ποδήλατα, μέσα από τις οποίες θα ψυχαγωγηθούν και θα εκπαιδευτούν συνάμα.  Επίσης, θα υπάρχουν δράσεις και μάλιστα επιβραβευμένες με δώρα, και για τους ενήλικες.

Παράλληλα, η ομάδα του ΔΕΗ e-bike Festival θα είναι εκεί για να δίνει απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία, όχι μόνο σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και για όλα τα νέα, ψηφιακά, εύκολα και πράσινα ενεργειακά προϊόντα της εταιρείας όπως το GreenPass, το MyHomeOnline, το MyEnergyCoach και το e self-metering.

Τα ποδήλατα

Ανάμεσα στα μοντέλα, από διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων, που πρόκειται να παρουσιαστούν, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και να δοκιμάσου ποδήλατα των εταιρειών: Ballistic, Bianchi, Cannondale, Focus, GT, Ideal, Kona, MBM, Merida, Orbea, Orient, Tern, 3T.

Το concept της εκδήλωσης ανήκει στον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλος της European Cyclists Federation, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει οι έμπειροι συνεργάτες του MBike που διαθέτουν περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στον χώρο του ποδηλάτου.




Total
0
Shares
Previous Article
Τάσος Τσιαπλές

Τοποθέτηση Τάσου Tσιαπλέ στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΠΕ για την πανδημία

Next Article
Αίολος Γόμφοι: Με το βλέμμα στραμμένο στην 4η Αγωνιστική και στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας

Αίολος Γόμφοι: Με το βλέμμα στραμμένο στην 4η Αγωνιστική και στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας