Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στις 100 – 120 δόσεις – Ποιες οι προϋποθέσεις

Ακόμα μια ευκαιρία επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι
xrima evr doseis

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στις 100 – 120 δόσεις – Ποιες οι προϋποθέσεις

Ακόμα μια ευκαιρία επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υποστεί ζημιά από την πανδημία. Η ΑΑΔΕ τους δίνει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για φορολογούμενους, οι οποίοι, ενώ είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση του μηνός Δεκεμβρίου του 2020 και είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει μέχρι και 31.12.2020 όλες τις οφειλές τους (ληξιπρόθεσμες και μη), όπως διαπιστώθηκε:

– Δεν είχαν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ ή στην αρμόδια ΔΟΥ.

-Υπέβαλαν εκπρόθεσμα αίτηση επανένταξης στην αρμόδια ΔΟΥ, δηλαδή μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης.

Ωστόσο, η παρατεταμένη οικονομική δυσχέρεια που έχει προκαλέσει η πανδημία οδήγησε την ΑΑΔΕ με νέα εγκύκλιο να παρέχει δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να εξοφλήσουν τις δόσεις του διαστήματος Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 που χάθηκαν.

Οι συγκεκριμένες δόσεις θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της κάθε ρύθμισης ως υπεράριθμες. Με αυτόν τον τρόπο ωφελημένο βγαίνει και το Δημόσιο που λόγω των πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας οι ανάγκες για έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ επανεντάσσονται:

  1. Οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης τον Δεκέμβριο του 2020 οι οποίοι υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης μετά την 01.01.2021. Στην περίπτωση αυτή, οι οφειλέτες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα αίτηση.

2.Οφειλέτες, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2020 αλλά δεν υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης στις ρυθμίσεις. Εφόσον υποβάλουν νέα αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα μέχρι και 29 Απριλίου 2021 και εφόσον συντρέχουν οι δύο παρακάτω προϋποθέσεις, ξαναμπαίνουν στη ρουτίνα των ρυθμίσεων των 100-120 δόσεων.

Αυτές οι προϋποθέσεις είναι:

– Είτε η προθεσμία καταβολής της δόσης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 έχει παραταθεί

– Είτε έχουν εξοφλήσει τουλάχιστον τη δόση Ιανουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2021.

Στις ρυθμίσεις μπορούν να επανενταχθούν πληγέντες από την πανδημία. Δηλαδή σε αυτούς που έχει χορηγηθεί παράταση και αναστολή είσπραξης για τις οφειλές τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της Covid-19, εφόσον έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία αίτησης επανένταξης υφίστανται τυχόν λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές μη τακτοποιημένες κατά νόμιμο τρόπο, ο οφειλέτης πρέπει, πριν από την υποβολή αίτησης επανένταξης στη ρύθμιση, να έχει εξοφλήσει ή τακτοποιήσει τις οφειλές.




Total
0
Shares
Previous Article
seismos epixeiriseis

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Αίτηση για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό

Next Article
facebook background

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Προσοχή στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο