Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Τρικκαίων: «6 για έξω» και 6 δράσεις για το περιβάλλον

Ποδηλατάδα 13.033 μέτρων
6 GIA EXO1

Δ. Τρικκαίων: «6 για έξω» και 6 δράσεις για το περιβάλλον

Ποδηλατάδα 13.033 μέτρων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για πεζόδρομο, αποτελέσματα προγράμματος ηλεκτροκίνησης, ηλιακός κάδος απορριμμάτων, είναι ορισμένες από τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ «6 για έξω». Μια δράση που αφορά στον αριθμό «6» του sms στο 13033 που στέλναμε όλοι μας, και αφορούσε στην άθληση. Την περίοδο της καραντίνας ανακαλύψαμε με το «6» την άθληση στις πόλεις, είδαμε ξανά τις γειτονιές μας, διαπιστώσαμε, πόσο όμορφο είναι να ποδηλατούμε και να περπατούμε.
Με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου 2020) αι την Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί 6 δράσεις. Συγκεκριμένα:

ΔΡΑΣΗ 1
Ποδηλατάδα 13.033 μέτρων
Ημερομηνία: 19:30 της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020.
Αφετηρία και τερματισμός: Δημαρχείο Τρικκαίων
Διαδρομή: Δημαρχείο, Καποδιστρίου, Κοραή, Καλαμάτα, Καλαμπάκας, αναστροφή, επιστροφή στο κέντρο μέσω οδού Αμαλίας και Β. Τσιτσάνη, στροφή προς Διονυσίου και Ιακωβάκη και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στην οδό Εθνικής Αντίστασης, Καρυές, νέα αναστροφή και μέσω της οδού Καρδίτσης, επιστροφή στο Δημαρχείο.
Η διαδρομή συμπεριλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων, εκτός αυτού στην οδό Κονδύλη, αλλά και τμήμα του νέου, προς το πάρκο Άη Γιώργη.

ΔΡΑΣΗ 2
Ηλεκτρονική ψηφοφορία για νέο πεζόδρομο στα Τρίκαλα

Στη διεύθυνση dialogos.trikalacity.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr οι πολίτες με 3 κλικς ψηφίζουν έναν από τους 6 δρόμους που θα πεζοδρομηθούν για 6 μήνες, από τις απογευματινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι δρόμοι που προτείνονται, επελέγησαν με βάση μελέτη που διεξήχθη επί 2 χρόνια στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των Τρικάλων και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Πρόκειται για ανάπλαση των Τρικάλων στο κέντρο τους, ώστε να είναι πιο φιλική πόλη σε ποδήλατα πεζούς,. ΑμεΑ, γονείς, παιδιά. Οι μελέτες συμπεριλαμβάνουν την ανάπλαση του Ληθαίου, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς.
Οι δρόμοι είναι:
Το μόνο που χρειάζεται είναι… τρία κλικ
1. Το πρώτο, στη διεύθυνση dialogos.trikalacity.gr
2. Το δεύτερο στην ενότητα «Ερωτηματολόγια»
3. Το τρίτο στον δρόμο που επιθυμεί ο καθένας/μια

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να εισέλθει από το ειδικό banner στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr

Οι δρόμοι είναι:

  1. Όθωνος και Κανούτα (από Γαριβάλδη μέχρι Χατζηγάκη)
  2. Αμαλίας (από Νέλσονος μέχρι Στρ. Σαράφη)
  3. Καρανάσιου – Ι. Αδάμ – Χατζηγάκη
  4. 25ηςΜαρτίου (από Νικοτσάρα μέχρι Ερμού)
  5. Καραϊσκάκη (από Περσεφόνης μέχρι Κολοκοτρώνη)
  6. Περσεφόνης (από Ηρώων Αλβανικού Μετώπου μέχρι Αθ. Διάκου)

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020 και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν αμέσως μετά, ώστε να ληφθούν κα τα απαραίτητα μέτρα.

ΔΡΑΣΗ 3
Σταθμοί επισκευής ποδηλάτων – Ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά ποδήλατα

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ποδηλατοκίνησης και ηλεκτροκίνησης υλοποιούνται:

  1. Δημιουργούνται σταθμοί επισκευής ποδηλάτων (bike repair stations)
  2. Σε αυτούς προστίθενται ταχυφορτιστές για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Οι σταθμί θα εγκατασταθούν σε:
Α. Infopoint πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική)
Β. Αθλητικό πάρκο Άη Γιώργη
Γ. Αθλητικό κέντρο Πυργετού

Λειτουργούν ήδη ταχυφορτιστές σε
Α. Μύλο Ματσόπουλου
Β. Δημοτικό χώρο στάθμευσης οδού Κανούτα

 

ΔΡΑΣΗ 4
Νέα ποδηλατοστάσια

Τοποθετούνται νέα ποδηλατοστάσια σε ακόμη περισσότερους χώρους στην πόλη. Τα δεκάδες χιλιάδες ποδήλατα των Τρικάλων χρειάζονται χώρους στάθμευσης που εξυπηρετούν χωρίς να εμποδίζουν πεζούς και κυκλοφορία.

ΔΡΑΣΗ 5
Αποτελέσματα προγράμματος
ELVITEN

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN που υλοποιείται στα Τρίκαλα και σε Βερολίνο, Γένοβα, Μάλαγα, Ρώμη, Μπάρι. Σε κάθε πόλη αναπτύσσονται διαφορετικού τύπου ηλεκτρικά οχήματα. Στα Τρίκαλα επελέγησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα (χρησιμοποιούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και την e-trikala ΑΕ) και ηλεκτρικά οχήματα ενός ατόμου (ορισμένα δόθηκαν για χρήση σε εταιρίες ταχυμεταφορών, για εξαγωγή περισσότερων και ασφαλέστερων συμπερασμάτων). Λίγο πριν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μελέτης από τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων σε κανονικές συνθήκες στην πόλη.

ΔΡΑΣΗ 6
Ηλιακός κάδος απορριμμάτων

Ο Δήμος Τρικκαίων τοποθετεί δοκιμαστικά τον πρώτο ηλιακό κάδο απορριμμάτων, με  ηλιακό συλλέκτη που τροφοδοτεί την μπαταρία, τους αισθητήρες, τον αυτόματο συμπιεστή των απορριμμάτων και το σύστημα μετάδοσης ηλεκτρονικών δεδομένων.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
anka human resources1

Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ). Ένα 5ετές παραγωγικό ταξίδι.

Next Article
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την προστασία της Α΄ κατοικίας