Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Παπακώστας: Ελπιδοφόρες δράσεις καινοτομίας & πολιτισμού στην ορεινή Αργιθέα

Με συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ελπιδοφόρες δράσεις από τα παιδιά, τα απόμακρα μονοθέσια σχολεία μας, τις Εθελοντικές ομάδες πολιτισμού, που  με πνεύμα καινοτόμο και πολύ μεράκι αναπτύσσονται στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού και την ορεινή ζώνη της Νότιας Πίνδου.

|. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε τονίσει, ότι το Παρεμβατικό μας Δίκτυο “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α – Αχελώου “Θεσσαλίας, θα αναδεικνύει τα θετικά βήματα και τις καινοτόμες δράσεις και θα στηλιτεύει τα … στραβά, τα ολισθήματα, τα αρνητικά…
– Αξίωμα μας: Φίλοι όλοι…. Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα!
1. Αξιόλογη η συνεργασία των σχολείων Ανθηρού, των μικρών μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, των εκπαιδευτικών – Όλγας Μπαντή και Φωτεινής Καρανάσιου – της παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ( ΤΑΜΠΛΕΤ – προσφορά της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας) διαδικτυακά παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο τηλε- μάθημα, μιλώντας για το νερό, την ανακύκλωση, την κλιματική αλλαγή, την αειφορία, το δροσερό κλίμα της Αργιθεάτικης γης.
– Η ψηφιακή αναβάθμιση της δυσπρόσιτης ορεινής περιοχής, αποτελεί στόχο και μέσο εξόδου από την απομόνωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό.
– Η ψηφιακή σύγκλιση και εξωστρέφεια δείχνουν το νέο φωτεινό πρόσωπο της ορεινής Πατρίδας μας!
* Σημαντική η τεχνική υποστήριξη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Στέλιο Π. Κωφό.
* Έχουμε την τύχη να διδάσκουν στα σχολεία μας πολύ άξιες δασκάλες.
– Ελπίζουμε να καλύφθηκαν και οι χαμένες ώρες των πρώτων μηνών λόγω μη έγκαιρου διορισμού από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας…..
– Η ανακύκλωση των σκουπιδιών να ξεκινήσει άμεσα…..
2. Η Εθελοντική Ομάδα Αχελώου, με μπροστάρη τον Κώστα Π. Τσιάκαλο επιμένει και οργανώνει, παρά την υγειονομική κρίση, την ετήσια Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, στην σπάνιας ομορφιάς κοιλάδα Αχελώου ποταμού.
Με προσαρμοσμένη διαδικτυακή προβολή!
* Στο Μάραθο Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.
* Στο Αυλάκι, τον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, τη Λίμνη Κρεμαστών Ευρυτανίας….
Με εξαιρετικές καλλιτέχνιδες και μουσικούς.
Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει θέληση και αγάπη για τον τόπο και τον κόσμο, οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν, να μη ματαιωθούν, με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας!
Η ψυχολογία, η τοπική οικονομία πρέπει να τονωθούν, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι….. Άλλωστε οι Συλλογικότητες είναι για τα … δύσκολα!
– Σημαντική η στήριξη του Κοινοτάρχη Μαράθου Πάνου Λ. Νικολάου, που με το βιολί του θα μας ….μερακλώσει στις 21 Ιουνίου….
– Πάντα παρών ο εργατικότατος πρόεδρος ΔΣ Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης….
||. Η κοιλάδα Αχελώου αποτελεί οικολογικό απόθεμα για τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την κεντρική Ελλάδα!
1. Με τα νερά της μπορεί να …. εμπλουτίσει τον διψασμένο θεσσαλικό κάμπο.
Με τη μεταφορά ενός εγγυημένου ‘οικολογικού ποσοστού’ υδάτων (περί τα 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα), αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος “Σαχαροποίησης” της Θεσσαλίας, καθαρίζει ο Πηνειός, ξεδιψούν οι πόλεις!
Όπως έχει συμβεί, από τη δεκαετία του 1960, στην Αιτωλοακαρνανία με τα φράγματα Κρεμαστών – Στράτου – Καστρακίου.
2. Με τις αναγκαίες Αειφορικές επενδύσεις, η χώρα αποκτά καθαρή ενέργεια μέσω των Υδροηλεκτρικών Έργων, στη Συκιά Αργιθέας (ημιτελές) και στο υπό σχεδιασμό σε Καταφύλλι-Μεσόπυργο (λεγόμενο Αυλακίου).
* Μέσω των Αιολικών στον αλπικό Τύμπανο, που έχουν ξεκινήσει με νόμιμες άδειες και εγκρίσεις, από τρεις ισχυρές και αξιόπιστες εταιρείες [ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ- ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ- ΝΟΣΤΙΡΑ ΑΕ], στο όρος Γκράβαρος Αυλακίου (ήδη λειτουργούν 18 ανεμογεννήτριες), η καλή αρχή έχει γίνει!!!
– Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και φορέων της περιοχής Αχελώου είναι υπέρ των αειφορικών επενδύσεων που θα ωθήσουν την τοπική οικονομία, δίνοντας θέσεις εργασίας και υπεραξία στη Γη (κτήματα).
Όσοι πιστέψαμε, ότι η φτωχή Πατρίδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αγωνιζόμαστε για την επίσπευση των μεγάλων έργων πνοής….
Για μας, οι άνθρωποι, η φύση, το περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.
3. Όσοι, λίγοι ή περισσότεροι, θεωρούν ότι ο προικισμένος Τόπος μας είναι για ….”Μουσειακό χαρακτηρισμό”, όπου θα… ‘βλέπουμε, αλλά δεν θα … αγγίζουμε’ —(δηλ. με πλήρη απαγόρευση κάθε επενδυτικής αξιοποίησης και χρήσεων της γης) πλανώνται πλάνη…. !
– Η κοιλάδα Αχελώου, η Ορεινη Αργιθέα, τα Άγραφα, η νότια Πίνδος, η Τετραφυλλία, ο Βάλτος έχουν επείγουσα ανάγκη για Οικονομική και Δημογραφική Τόνωση. Να ξεφύγουν από τη μιζέρια της βασικής σύνταξης ΟΓΑ (360€)….
– Η συγκράτηση του ντόπιου πληθυσμού, η ανάκαμψη της οικονομίας, η ανακοπή της φτωχοποίησης και ερημοποίησης θα γίνουν μ ό ν ο με σύγχρονα Αειφορικά μεγάλα έργα μέσα από Συμπράξεις Ιδιωτικών Εταιριών – Δημόσιου Τομέα και Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
|||. Τώρα είναι η Ώρα για σχεδιασμό και εκτέλεση!
*Με τη συγχρηματοδότηση και Συνεργασία των Υπουργείων Ενέργειας – Υποδομών – Ανάπτυξης.
* Με την ουσιαστική στήριξη των Ευρωπαϊκών μηχανισμών και οργάνων….
– Η νέα παραγωγική ισόρροπη Θεσσαλία ξεκινά από την κοιλάδα Αχελώου!
– Η έμπειρη Περιφερειακή Αρχή ας το κάνει πράξη!!!
– Η παρούσα Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχουν την πολιτική βούληση!
Σύντομα αναμένουμε τις θετικές εξαγγελίες !
Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Ορεινού Δικτύου “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α” Αχελωου Θεσσαλιας…..
Αιρετός ΤΑ 1991-2019………



Total
0
Shares
Previous Article

Παναγιώτα Βράντζα: «Ποινήν εκτίουν», Υπουργός και αγρότες

Next Article
plateies trikala

Ανάπλαση πλατειών: Με νέο «πρόσωπο» η επόμενη ημέρα των Τρικάλων (φωτο)

Related Posts

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας – Περίπου 160 εκατομμύρια κ.μ. κατέβασε στο σημείο ο Ποταμός Καλέντζης

160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, περίπου, κατέβασε στο σημείο ο “Ποταμός Καλέντζης” στην κακοκαιρία “Daniel”