Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα βιωματικά Εργαστήρια των Σχολών Γονέων

dimoslarisas

Δ. Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα βιωματικά Εργαστήρια των Σχολών Γονέων

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 το τρίτο βιωματικό εργαστήριο των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, με θέμα  “Εφηβεία” και συντονιστές τον κο Χρήστο Πιτσίλκα Κοινωνιολόγο, Med Εκπαιδευτή Ενηλίκων και Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ, και την κα Ελευθερία Μπουκουβάλα, Κοινωνική Λειτουργό, Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς, σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα συζήτησαν για την  αναπτυξιακή περίοδο της εφηβείας, τις ανάγκες των εφήβων αλλά και τις δικές τους, τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση καθώς και τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας ώστε με ομαλό τρόπο να ολοκληρωθεί η μετάβαση του εφήβου στην αυτονομία.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 θα υλοποιηθεί το 4ο εργαστήριο για γονείς με θέμα  “Παιδί και διαδίκτυο: Ο ρόλος του γονιού στην ασφαλή χρήση του” το οποίο θα συντονίζει ο κ. Χρήστος Πιτσίλκας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):

https://docs.google.com/forms/d/1-pxppoOItMfKNy_g7nOHNfcmhWvMFCJ512zg7SBPieM/edit

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Δήμος Λαρισαίων (Δ/νση Παιδείας, Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας).

Tο συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00, Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: learning-city@larissa.gov.gr Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει




Total
0
Shares
Previous Article
coronovirus rapid covid

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Παρασκευή 27/5

Next Article
therapeftiki kolimvisi

Θεραπευτική κολύμβηση για παιδιά με αναπηρία στα Τρίκαλα