Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Λαρισαίων: Ενημέρωση για δυνατότητες στήριξης σε πρόσφυγες από Ουκρανία

Larisa Oukrania prosfyges ypostiriksi

Δ. Λαρισαίων: Ενημέρωση για δυνατότητες στήριξης σε πρόσφυγες από Ουκρανία

Στο χώρο του 3ου ΚΑΠΗ  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις παροχές που μπορούν να λάβουν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία από την Ύπατη Αρμοστεία, καθώς επίσης, έγινε παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη της Λάρισας και οι δυνατότητες που δίνονται στις ουκρανικές οικογένειες.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας  Στεφάνια Στεφάνοβιτς και Γεώργιο Ρεταχά, ενώ από πλευράς των δομών της Πρόνοιας παραβρέθηκαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου ψυχολόγος και Δήμητρα Μάγειρα Διαπολιτισμική Μεσολαβήτρια ,η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Μηνά που πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη διεύθυνση καθώς επίσης, η κοινωνικός λειτουργός Αντιγόνη Μπουχώρη η υπεύθυνη του Κοινωνικού Φαρμακείου Ευγενία Κυρίτση, ο φαρμακοποιός Γιώργος Χατζημιχος και η νοσηλεύτρια Κατερίνα Κακούσιου.

Μέσα από ατομικές συναντήσεις και με τη βοήθεια διερμηνέα παρουσιάστηκαν δομές και προγράμματα που λειτουργούν υποστηρικτικά προς τους πρόσφυγες ενώ, παράλληλα έγιναν καταγραφή αναγκών για την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περίπτωσης.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα ΡΟΜΑ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Για πληροφορίες 2410680242 Οικονόμου εξ Οικονόμων και Ρούσβελτ 8Α.

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δημοσθένους 45 Τηλέφωνο 2410231122.

Larisa Oukrania prosfyges ypostiriksi 1 Larisa Oukrania prosfyges ypostiriksi 2




Total
0
Shares
Previous Article
petsas tsiakos 1

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για αποκαταστάσεις στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
ilektriko mini bus

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά ο Δήμος Παλαμά