Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Κουρέτας: «Αρχές Μαΐου οι προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ στον τομέα της Επιχειρηματικότητας»

dimitris kouretas perifereiarxis espa sinantisi

Δ. Κουρέτας: «Αρχές Μαΐου οι προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ στον τομέα της Επιχειρηματικότητας»

  • Στα Τρίκαλα η δεύτερη τεχνική συνάντηση για τον προγραμματισμό του προγράμματος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027

Η δεύτερη τεχνική συνάντηση για τον προγραμματισμό  του προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027  πραγματοποιήθηκε σήμερα στα  Τρίκαλα   στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας  Θεσσαλίας   να  ενημερωθούν  έγκαιρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανά περιφερειακή ενότητα,  και να είναι έτοιμοι  να καταθέσουν τις προτάσεις τους  με την έκδοση των προσκλήσεων, με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ , από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό ο οποίος συνολικά ανέρχεται στα 553, 9 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι προσκλήσεις του Α’ και Β’ τετραμήνου  του 2024  και ειδικότερα οι δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα  που εντάσσονται στον   Άξονα  «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας -περιβάλλον και ανθεκτικότητα».

Όπως επεσήμανε  ο  Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, η περιφέρεια δίνει  έμφαση στη  στήριξη των επιχειρήσεων που αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ιδιαίτερα μετά  τις συνέπειες που υπέστησαν αρκετές από τον  Daniel Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια – όπως ανακοίνωσε – ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας.  Οι σχετικές προσκλήσεις αναμένεται να εκδοθούν περίπου στις αρχές Μαΐου.

Στην εκδήλωση,  τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής  ενημέρωσαν  αναλυτικά όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής  Ενότητας  Τρικάλων  αλλά και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήριο, διοικήσεις νοσοκομείων, διευθυντές εκπαίδευσης κλπ.) αναλυτικά για τον προγραμματισμό δράσεων και τα  βήματα που απαιτούνται για την έκδοση των προσκλήσεων.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 πέραν  της ενίσχυσης  της  ανταγωνιστικότητας της οικονομίας,  είναι η κοινωνική συνοχή (όπου επίσης αναμένονται σημαντικές δράσεις) αλλά και η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών.

Η Συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο GiSeMi HUB – Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Τρικάλων,  ενώ μετά την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα ακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Βόλο και Λάρισα.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Γάμος ή Σύμφωνο Συμβίωσης; Με το «Σύμφωνο», γιατί: Ναί - είμαστε Συντηρητικοί !!!

Επόμενο άρθρο
Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αυτοκινητοπομπή προς το μπλόκο των αγροτών