Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Covid 19. Εικόνα χάους στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Μεγάλη έλλειψη γιατρών.

alkhstis kolokytha

Covid 19. Εικόνα χάους στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Μεγάλη έλλειψη γιατρών

Η φιλική αντιμετώπιση που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ δημιουργεί μία ψευδαίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς. Μακάρι να ήταν έτσι. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η περίπτωση του νοσοκομείου Καρδίτσας είναι αντιπροσωπευτική.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ζουν έναν εφιάλτη. Πολλά περιστατικά, ελάχιστο προσωπικό που μειώνεται ακόμη περισσότερο με τις υποχρεωτικές καραντίνες.

Υπήρχε η έλλειψη γιατρών και προσωπικού, ήρθε και ο ιός και η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Οι γιατροί απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις στη διοίκηση για ενίσχυση με προσωπικό χωρίς να εισακούονται. Δεν φτάνουν τα ωραία λόγια, απαιτούνται πράξεις. Σε αντίθετη περίπτωση όλοι ταλαιπωρούμαστε. Πολίτες, νοσηλευόμενοι, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό. Το χειρότερο όμως είναι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Στο τμήμα δειγματοληψιών covid 19 μόνο ένας γιατρός προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία, οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν χρειαστεί ακτινογραφία.

Για τις ΜΕΘ θεωρώ ότι είναι μύθος η επάρκεια. Δυστυχώς, παρά τα μεγάλα λόγια και τις ωραιοποιήσεις, δεν έγινε καμιά προετοιμασία με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι ΜΕΘ με ότι αυτό σημαίνει για τους άτυχους ασθενείς.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Ενίσχυση με προσωπικό τώρα.

Θέσαμε αίτημα στη Δημοτική αρχή να συζητηθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία και εδώ κωλυσιεργεί ή κωφεύει.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε στον Καρδιτσιώτικο λαό καλύτερη περίθαλψη και οφείλουμε να κάνουμε στην πράξη το ανθρωπίνως δυνατόν, όχι μόνο στο ωραία λόγια, χωρίς κανένα αντίκρυσμα όμως, του πρωθυπουργού.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
vivi dourva 656

 Βιβή Ντούρβα: Πολύ σημαντική  για τους νέους του Δήμου μας θα είναι η συμμετοχή τους στη δράση «ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 1821»

Next Article
Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας οφείλει να πραγματοποιεί Τακτικές Απολυμάνσεις