Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Η τετραετία της δυστυχίας φτάνει στο τέλος της!

Share

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Η τετραετία της δυστυχίας φτάνει στο τέλος της!

Άρθρο της υποψήφιας στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου,  Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Τέσσερα χρόνια  ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις επιλογές της  κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι ζωές μας κυλούν μέσα σε σιωπηλή απόγνωση. Καθημερινά  μας ενημερώνουν για το πώς θα επιβιώσουμε στην καταιγίδα. Ποτέ δεν μας λένε αν μπορούμε να χορέψουμε στη ζωή.

Ξαπλώνουμε το βράδυ σαν άνθρωποι με όνειρα και ξυπνάμε το πρωί σαν οικογενειάρχες , επιχειρηματίες, συνταξιούχοι,  που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους. Ακόμη πιο οδυνηρή είναι η κατάσταση στα παιδιά μας. Τραγωδία για τη ζωή τους να μην μπορούν να πετύχουν τον στόχο και τα όνειρά τους, ν αυξάνεται συνεχώς η ανεργία, η ημιαπασχόληση,

ν’ αναγκάζονται  να μεταναστεύουν …

Πασχίζουμε να επιβιώσουμε στα χέρια μιας ομάδας απρόθυμων, ανέμελων, αδιάφορων, αδιευκρίνιστων και αχόρταγων.  Αυτοί ορίζουν τις ζωές μας,αυτοί έχουν πάρει τα λεφτά από το πορτοφόλι μας και από τις τράπεζες και τα έχουν δώσει στην αδηφάγα και ακόρεστη οικονομική ελίτ των φίλων και χορηγών τους και σε ιδιώτες που είναι πάντα πρόθυμοι να αρπάξουν την ενέργεια, το νερό, τη γη, τα σπίτια, τον αέρα που αναπνέουμε.

Έχουμε αφήσει τις τύχες μας στα χέρια εκείνων που δεν ξέρουν τι θα πει να λες το ψωμί ψωμάκι …

Τα αφήσαμε όλα στους δήθεν «άριστους» και στους εκπροσώπους τους, που τα έχουν όλα λυμένα. Σ αυτούς που μας χρεοκόπησαν, που μας ξεγέλασαν, που μας απογοήτευσαν πολλές φορές.

Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά…

Η δημοκρατία μας πεθαίνει στα σκοτάδια των απορρήτων, σαπίζει από τις παράνομες επισυνδέσεις, πεθαίνει απ τις υποκλοπές.

Η δημοκρατία μας πεθαίνει απ τη βία στους δρόμους,  στις πλατείες, στα πανεπιστήμια.

Η δημοκρατία μας εξαϋλώνεται στην εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης με τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας, με τους Πάτσηδες και τους συνεργάτες τους, με τις οφσορ εταιρείες και τ’ αδιευκρίνιστα ποσά..

Η δημοκρατία μας βυθίζεται στο απύθμενο ψέμα που βουλώνει στόματα και γεμίζει πορτοφόλια, κλέβοντας τα σπίτια του κοσμάκη για μερικές χιλιάδες ευρώ..Και μείς, δούλοι και έρμαια στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που αυτοί διαμορφώνουν. Για να σου πουν στο τέλος. «Προσαρμόσου ή πέθανε».

Η δημοκρατία μας πεθαίνει με  τη βοήθεια των ΜΜΕ που πληρώνονται αδρά για να μας εξαπατούν. Λεφτά που εσύ πληρώνεις Καρδιτσιώτη, από τους φόρους σου.

Εσύ πρέπει να ξεχάσεις την ακρίβεια, την εκτίναξη των επιτοκίων και των πλειστηριασμών, το τραγικό  δυστύχημα των Τεμπών, τις υποκλοπές, τη βία, την απαξίωση των νέων, τα πάντα…

Η πραγματική κοινωνική πρόοδος δεν έρχεται ούτε από τους διαχειριστές του δεν ξέρω, δεν γνώριζα, δεν είδα, δεν άκουσα, ούτε από τους ντελάληδες της «κανονικότητας», ούτε από τους βαστάζους των συμφερόντων των λίγων και πλουσίων, ούτε από τους προπαγανδιστές του αποκλεισμού των πολλών μη προνομιούχων.

Η κοινωνική πρόοδος θα έρθει από ένα κράτος αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό.

Από ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη.

Οι εκλογές του 2023 είναι πολύ κρίσιμες. Θα χρειαστεί να βάλουμε μπροστά τη λογική, τη μνήμη, το συναίσθημα.

Οι εκλογές είναι η νέμεση και το πλήρωμα του χρόνου για κάθε πολιτικό. Φέρνουν στην επιφάνεια τα καλά και τα κακά, το δίκαιο και το άδικο

Η τετραετία της δυστυχίας φτάνει στο τέλος της.

Εμείς οι γυναίκες, πρέπει να βγούμε μπροστά!

Πρέπει να φροντίσουμε , να καθαρίσουμε το ζόφο που έχει κυριεύσει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τις ζωές των παιδιών μας.

Θα  νικήσουμε, γιατί είμαστε πολλοί, απέναντι σε μια μικρή ολιγαρχία.

Θα νικήσουμε, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Γιατί εμείς δεν εκπροσωπούμε ούτε τζάκια, ούτε συμφέροντα.

Και γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκπροσωπούμε την Ελλάδα της εργασίας, των αδύναμων, την Ελλάδα του μόχθου και της δημιουργίας…


Άρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου

Υποψήφιας Βουλευτή Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

πρώην Βουλευτή

katsavria.gr

Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δείτε επίσης