Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρυσούλα Κατσαβριά: Στόχος η πλήρη λειτουργία του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ Καρδίτσας

Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, κ. Βάιο Βαρελά, επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία, τις ανάγκες και τα προβλήματα του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ) Καρδίτσας.

Ο Διοικητής με την Αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου κ. Αλίκη Τσιρογιάννη, τον κ. Γρηγορίου Κώστα και κ. Παπαστολοπούλου Βάσω  της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, καθώς και την Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπεύθυνη  για το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες (πρώην ΚΕΠΕΠ), κ. Μαρία Τσιαλκούτη, συνόδευσαν τη βουλευτή στους χώρους του  Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους  για τη λειτουργία του.

Το  Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ ιδρύθηκε ώστε να προσφέρει σημαντικό έργο σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση της κατάστασης των ατόμων με αναπηρίες, να συμβάλει στην ενημέρωση τους, να λειτουργήσει προγράμματα που θα ενισχύσουν το επίπεδο διαβίωσης τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στη ζωή καθώς και να αναπτύξει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Κατά την επίσκεψη της κ. Κατσαβριά, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μια δομή που στεγάζεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ανεγέρθησαν τα τελευταία χρόνια για τον συγκεκριμένο σκοπό, με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και υλικοτεχνική υποδομή, ουδέποτε λειτούργησε στο σύνολό της και εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη όπου εντοπίστηκαν τα βασικά προβλήματα της λειτουργίας του, αποσαφηνίστηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και οι ενέργειες που πρέπει άμεσα να ακολουθήσουν, ώστε να αποκατασταθεί το κτήριο και ο εξοπλισμός του με στόχο το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ  να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες του νομού μας.




Total
0
Shares
Previous Article

"Το Ποτάμι" προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου