Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου: Εμπαιγμός διαρκείας …στην «εντατική» το Νοσοκομείο Καρδίτσας!

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου: Εμπαιγμός διαρκείας …στην «εντατική» το Νοσοκομείο Καρδίτσας!

Η πανδημία καλπάζει ανεξέλεγκτα και η κυβέρνηση της Ν.Δ. του «βλέποντας και κάνοντας», συνεχίζει να υπονομεύει και να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι λύσεις τους, που είναι συγχωνεύσεις κλινικών, αναβολές χειρουργείων και εξετάσεων, εγκατάλειψη της λοιπής νοσηρότητας, μετακινήσεις προσωπικού και απογύμνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η εμμονή στην εφαρμογή του σκληρού μέτρου της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οδηγεί το ΕΣΥ στην κατάρρευση.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί 5.305 υγειονομικοί, εκ των οποίων οι 441 είναι γιατροί.

-Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωράει. Η χώρα μας είναι 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Πρόσφατη «επιτυχία»της  κυβέρνησης, τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν υιοθέτησαν την πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για συμφωνία προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων αλλά ειρωνεύονταν και χλεύαζαν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τώρα που η Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τη  θεραπεία από την πανδημία του Covid-19, τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι πίσω από τις εξελίξεις, ενώ θα μπορούσαν να υπογράψουν συμφωνία από το Φεβρουάριο και να έχουν σωθεί χιλιάδες  συμπολίτες μας.

-Τα αποτελέσματα της διαχείρισής τους επιβεβαιώνονται στην αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους, με την πλειονότητα να είναι εκτός ΜΕΘ.

Είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ γιατί, όχι μόνο αρνήθηκαν να στελεχώσουν και να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ αλλά  άφησαν ανενεργές ακόμη και τις δωρεές.

Έπρεπε να αναδειχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το θέμα με τη δωρεά κρεβατιών ΜΕΘ στο Γ.Ν. Παπανικολάου, για να προχωρήσουν στη στελέχωση με μετακινήσεις προσωπικού και να βγάλουν προκήρυξη.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικά 400 θύματα. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε φτάσει 15.000 συμπολίτες μας να έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό.

Η κυβέρνηση εγκληματεί αφήνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας αθωράκιστο, προσποιείται πως όλα κυλούν ομαλά ενώ με θράσος μιλάνε για ΣΔΙΤ και σταδιακή ιδιωτικοποίησή του.

Η πανδημία, ανέδειξε τη σπουδαιότητα ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας και τον καθοριστικό ρόλο που είχε στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Σε αντίθεση, με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, που έμειναν στο απυρόβλητο και είχαν μηδενική συμμετοχή.

Η διάλυση των δημόσιων δομών υγείας, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας και το ξεπούλημα του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, ιδίως στην περιφέρεια!

Απαράδεκτη η εικόνα εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας που έχουν αφεθεί στη τύχη τους.

Το ίδιο, κατάκοπο και αποδεκατισμένο υγειονομικό προσωπικό ανακυκλώνεται με αναγκαστικές μετακινήσεις από Κέντρα υγείας στο νοσοκομείο και από τμήμα σε τμήμα.

Εννέα ολόκληρους μήνες Υπουργείο Υγείας ,5η ΥΠΕ,βουλευτές ΝΔ ,τηρούν σιγή ιχθύος και δεν προχωρούν στη κάλυψη της θέσης του διοικητή.

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας, η μοναδική δευτεροβάθμια υγειονομική δομή του νομού, στη καρδιά της πανδημικής κρίσης, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (μεγάλο μέρος προσωπικού αναχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και αναστολών και δεν αναπληρώνεται), με ελλιπή εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές, με υπολειτουργία κλινικών και πολύ σοβαρά ζητήματα να διαχειριστεί για την αποτελεσματική λειτουργία του, είναι ακυβέρνητο καράβι χωρίς διοικητή!!!

Μας κοροϊδεύουν εννιά μήνες τώρα, ότι το θέμα θα λυθεί  και θέλουν να τους πιστέψουμε ότι δεν έχουν… άλλο σχέδιο!

Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την  εγκληματική πολιτική που επιμένει να ασκεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.!!!

Το Νοσοκομείο  Καρδίτσας πρέπει να στηριχθεί άμεσα !

Συνειδητά, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την ενίσχυσή του  γιατί δεν τους ενδιαφέρει!

Διοικητής δεν έρχεται, επιπλέον χρηματοδότηση δεν ήρθε, προσωπικό όμως με τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει τους διωγμένους -με το επαχθές μέτρο αναστολής εργασίας και μισθού-  υγειονομικούς, έρχεται.

Με 50 υγειονομικούς σε αναστολή…, γιατροί δεν βρέθηκαν να καλύψουν τις κενές θέσεις των 2 μικροβιολόγων, της νεφρολόγου, του γυναικολόγου… ούτε έμπειροι νοσηλευτές για να καλύψουν τις  κενές θέσεις. Μόνο 15 ΔΕ, χωρίς εμπειρία (βοηθοί νοσηλευτών και κάποιοι διοικητικοί) βρέθηκαν.

Αλήθεια με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή αυτού του προσωπικού; Προκηρύξεις δεν είδαμε…..

-Πέρασε 1,5 χρόνος πανδημίας και το νοσοκομείο μας, ενώ διαθέτει μηχάνημα -μοριακό αναλυτή- που μπορεί να βγάλει rapid PCR σε δύο ώρες, αυτό λειτουργεί πολύ περιορισμένα, λόγω έλλειψης αναλώσιμων αντιδραστηρίων.

Τα μοριακά τεστ, ταξιδεύουν από τη Καρδίτσα στη Λάρισα, καθυστερούν τουλάχιστον 24 ώρες να επιστρέψουν τα αποτελέσματα και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται παραμένοντας στην κλινική υπόπτων covid, τουλάχιστον δυο ημέρες.

Αν υπήρχε καλύτερη διαχείρηση και διασφαλίζονταν η χρηματοδότηση για  τα αναλώσιμα λειτουργίας του μηχανήματος, θα εξοικονομούνταν ανθρώπινο δυναμικό, δεν θα ταλαιπωρούνταν οι πολίτες και δεν θα χρειαζόταν να λειτουργεί κλινική υπόπτων.

-Ποιος μας εγγυάται ότι έχει γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος παροχής οξυγόνου, ώστε να μπορεί να καλύψει αυξημένες ανάγκες, όποτε και αν χρειαστεί;

-Πόσο έτοιμο είναι το νοσοκομείο μας, για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κλινικής ΜΕΘ covid, χωρίς να αναστατωθεί η ομαλή λειτουργία άλλων κλινικών;

Έχουμε ευθύνη ως κοινωνία να υπερασπιστούμε την υγεία και τη ζωή μας!

Πρέπει να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους, που είναι το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες, η συγχώνευση περιφερειακών νοσοκομείων και η άλωση της κοινωνικής  ασφάλισης.

Για τις πολιτικές επιλογές τους που ξηλώνουν σιγά σιγά τις δυνατότητες υλοποίησης κάθε  κοινωνικής πολιτικής, με τραγικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, για τους συμπολίτες μας που χάνονται καθημερινά,θα λογοδοτήσουν στην ελληνική κοινωνία!

Όσο καλά κι αν προστατεύονται απ τα καλοπληρωμένα φιλικά τους ΜΜΕ, με καλοστημένα επικοινωνιακά σόου, θα μας βρουν όλους απέναντι……!!!

Η διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας και ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νομό μας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!!! Τώρα, όχι αύριο!

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου

πρ.Βουλευτής Σύριζα Καρδίτσας

Υπεύθυνη Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Ε.Σύριζα Π.Σ. Καρδίτσας

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου




Total
0
Shares
Previous Article
Εκδήλωση του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις επιπτώσεις του covid- 19 στην αγορά εργασίας

Εκδήλωση του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις επιπτώσεις του covid- 19 στην αγορά εργασίας 

Next Article
Τώρα, που ο κουρνιαχτός για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αργιθέα «έκατσε» κάπως…. - Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

….αυθαιρεσιών συνέχεια και εκ νέου διακοπή εργασιών για το αιολικό «πάρκο» στη θέση «Αέρας – Αφεντικό» (Τύμπανος) 

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …