Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρονιά Μαρία Κάλλας το 2023 για όλο τον κόσμο

Maria Kallas

Χρονιά Μαρία Κάλλας το 2023 για όλο τον κόσμο

Το 41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αφιερωμένο στην κορυφαία Μαρία Κάλλας

Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί το 2023 με εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους στην Καρδίτσα αλλά και σε άλλα μέρη του Νομού (Λίμνη Πλαστήρα, Μουζάκι, Φανάρι κ.α.) είναι αφιερωμένο στην κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνο Παγκοσμίων Διαστάσεων Μαρία Κάλλας (Καλογεροπούλου 1923-1977) την οποία θα τιμήσει όλη η Υφήλιος το 2023, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) χρόνων από τη γέννηση της.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός, έχει ήδη προσκαλέσει κορυφαίες ερμηνεύτριες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, για να πραγματοποιήσει πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα στην Μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, που έχει γράψει ιστορία στο χώρο της Όπερας παγκοσμίως.

Το πρώτο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2023, με τη συμμετοχή Κορυφαίων Ιταλίδων Υψιφώνων που θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες του ρεπερτορίου της Μαρία Κάλλας.

Ο ιστορικός θεσμός της Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, με την συμμετοχή σπουδαίων σολίστ, διακεκριμένων Ορχηστρών και Χορωδιών, συνεχίζει τις δραστηριότητές του για το 2023 με πληθώρα εκδηλώσεων.

Πάνω από 15 εκδηλώσεις, έχουν προγραμματιστεί Μουσικής Δωματίου για τη νέα χρονιά 2023 με εξαιρετικούς σολίστ, εκτός από τα καθιερωμένα Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ, που το 2023 θα έχουν και μεγάλη συμμετοχή από το Εξωτερικό.

Το 41ο   Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας  είναι αφιερωμένο στην κορυφαία Μαρία Κάλλας(1923-1977) για τα 100 χρόνια από την γέννηση της, στον Ιταλό Αναγεννησιακό συνθέτη Antonio Cesti(1623-1669) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, στον κορυφαίο Άγγλο συνθέτη William Byrd(1543-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Αναγεννησιακό Άγγλο συνθέτη Thomas Weelkes(1576-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον σημαντικό Ιταλό συνθέτη της Σχολής της Ρώμης Giovanni Bernardino Nanino(1560-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ εκτός από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών με τις Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών, περιλαμβάνει από παλιά πληθώρα άλλων εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, συμφωνικής μουσικής, θρησκευτικής μουσικής σε ανοιχτά θέατρα της Λίμνης Πλαστήρα, σε αίθουσες εκδηλώσεων ξενοδοχείων της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, εμφανίσεις φιλαρμονικών, εκθέσεων ζωγραφικής και χαρακτικής κ.ά.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

Για  το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμβάλλουν ποικιλότροπα από την πρώτη στιγμή της θέσπισής του,  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός Θεσμός με Πανελλήνια και Διεθνή απήχηση με συμμετοχές Σολίστ και Μουσικών Συνόλων από κάθε γωνιά της Γης επιφυλάσσει εξαιρετικά αφιερώματα για το 2023 στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο την Μαρία Κάλλας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.




Total
0
Shares
Previous Article
Ropwto kopi pitas

 Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού  Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού

Next Article
paramythi afisgis 1

Καρδίτσα: Αφήγηση παραμυθιού ανήμερα των Φώτων στο Μουσείο Πόλης