Χρήστος Τριαντόπουλος: Η ανάρτηση του ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής για νέες χρηματοδοτήσης σε Δήμο Μουζακίου και Δήμο Αργιθέας

triantopoulos Stathis 1

Χρήστος Τριαντόπουλος: Η ανάρτηση του ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής για νέες χρηματοδότησης σε Δήμο Μουζακίου και Δήμο Αργιθέας

 Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, έγραψε για τις νέες χρηματοδοτήσεις στον Δήμο Μουζακίου και στον Δήμο Αργιθέας, προκειμένου να γίνουν αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού». Nα σημειωθεί πως ο κ.Τριαντόπουλος έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με τους Δημάρχους των εν λόγω περιοχών προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά στον Δήμο Μουζακίου, ανα τακτά χρονικά διαστήματα με τον Δήμαρχο, Φάνη Στάθη, ο ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής, έχει επισκεφτεί τα χωριά του ορεινού όγκου που έχουν πληγεί από τον «Ιανό» για να δει ζια ζώσης την καταστροφή.

Στην ανάρτησή του ο κ.Τριαντόπουλος έγραψε:   

«Συνεχίζεται η χρηματοδότηση των αποκαταστάσεων σε Οξυά και Αργιθέα με 1,5 εκατ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο του συντονισμού των αποκαταστάσεων και της στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός» συνεχίζονται οι χρηματοδοτικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης προς τους δήμους των περιοχών για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε υποδομών και σε δίκτυα. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκδόθηκαν μία σειρά από αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδοτική στήριξης των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, 1.000.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε ένα πλαίσιο συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.

 Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους δήμους που έχουν πληγεί από τη θεομηνία “Ιανός” συνεχίζονται, καθώς ωριμάζει και ο τεχνικός σχεδιασμός των έργων και των αναγκών για αποκαταστάσεις και βελτιώσεις σε υποδομές. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται και οι επισκέψεις, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, την περιφέρεια, τους βουλευτές και τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, σε περιοχές που έχουμε πληγεί, ώστε να διαπιστωθεί τόσο η πρόοδος των εργασιών, όσο και τα ζητήματα που υπάρχουν ως προς τις αποκαταστάσεις. Τέτοιες επισκέψεις την τελευταία περίοδο πραγματοποιήθηκαν στα χωριά της Αργιθέας και στην Οξυά του Μουζακίου, όπου έλαβαν χώρα εκτενείς συζητήσεις με τους παράγοντες και τους κατοίκους της περιοχής, εστιάζοντας στη δρομολόγηση λύσεων στα ζητήματα που έχουν προκύψει. Ειδικά, στην περίπτωση της Οξυάς κατά τη διάρκεια της νέας επίσκεψης στην περιοχή, βρεθήκαμε σε οικισμούς τόσο της Ανατολικής Οξυάς, όσο και της Δυτικής Οξυάς, όπου το καταστροφικό πέρασμα επηρέασε καθοριστικά την προσβασιμότητα των κατοίκων στις περιουσίες τους και διαφοροποίησε τη μορφολογία της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση διέθεσε επιπλέον πόρους, ύψους 1.000.000 ευρώ, προς το δήμο, σε ένα πλαίσιο στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την περίοδο, για παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών και δικτύων της περιοχής, στο πλαίσιο, φυσικά, του προγραμματισμού και των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής. Αντίστοιχα, 500.000 ευρώ διατέθηκαν προς το δήμο Αργιθέας για παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε χωριά και οικισμούς της περιοχής, ώστε να διορθωθούν προβλήματα σε υποδομών για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ενδυναμωθεί η προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης της κανονικότητας -σε συνδυασμό φυσικά, και με άλλες σχετικές δράσεις και παρεμβάσεις. Και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους συνεχίζεται για να φτάσει η κρατική αρωγή και στήριξη στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες».

 

 

anartisi Triantopoulou triantopoulos ianos
Total
24
Shares