Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Μουζακίου για αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού»

ianos katastrofi mouzaki

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Μουζακίου για αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού»

 Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Μουζακίου προκειμένου να γίνουν αποκαταστάσεις από τον «Ιανό» στις περιοχές του Δήμου που επλήγησαν.

 Μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη (το αίτημα εστάλη την Πέμπτη 04/03/2021) προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε σήμερα 19/04/2021 η εν λόγω χρηματοδότηση.

 Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου είχε τονίσει τη σπουδαιότητα της νέας χρηματοδότησης και το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ζητήματα που προέκυψαν από τον «Ιανό» είναι πολλά και χρήζουν νέας χρηματοδότησης. Επιβάλλεται και είναι επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας ορεινών οικισμών του Δήμου μας, στον καθαρισμό από φερτά αποστραγγιστικών καναλιών πλημμυρισμένων γεωργικών εκτάσεων, στα έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων συνεπεία πλημμυρών, στις αποφράξεις δικτύων ομβρίων πλημμυρισμένων οικισμών και στη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση ζημιών από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο αίτημα του Δήμου Μουζακίου για νέα χρηματοδότηση, τον περασμένο μήνα άγγιζε συνολικά το ποσό των 900.000 ευρώ.

Δείτε την απόφαση του Υπουργείο Εσωτερικών στο Διαύγεια




Total
0
Shares
Previous Article
planitis san gi

Άλλη μία σχετικά κοντινή υπέρ-Γη ανακαλύφθηκε γύρω από ένα άστρο ερυθρό νάνο

Next Article
ergotelis magoula

Προπόνηση στο γήπεδο της Μαγούλας πραγματοποίησε η ομάδα του Εργοτέλη

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου
Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου – Σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα και σε περιοχές της Καρδίτσας

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου και σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα από 06:00 έως 08:00