Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Μουζακίου για αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού»

ianos katastrofi mouzaki

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Μουζακίου για αποκαταστάσεις λόγω «Ιανού»

 Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Μουζακίου προκειμένου να γίνουν αποκαταστάσεις από τον «Ιανό» στις περιοχές του Δήμου που επλήγησαν.

 Μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη (το αίτημα εστάλη την Πέμπτη 04/03/2021) προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε σήμερα 19/04/2021 η εν λόγω χρηματοδότηση.

 Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου είχε τονίσει τη σπουδαιότητα της νέας χρηματοδότησης και το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ζητήματα που προέκυψαν από τον «Ιανό» είναι πολλά και χρήζουν νέας χρηματοδότησης. Επιβάλλεται και είναι επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας ορεινών οικισμών του Δήμου μας, στον καθαρισμό από φερτά αποστραγγιστικών καναλιών πλημμυρισμένων γεωργικών εκτάσεων, στα έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων συνεπεία πλημμυρών, στις αποφράξεις δικτύων ομβρίων πλημμυρισμένων οικισμών και στη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση ζημιών από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο αίτημα του Δήμου Μουζακίου για νέα χρηματοδότηση, τον περασμένο μήνα άγγιζε συνολικά το ποσό των 900.000 ευρώ.

Δείτε την απόφαση του Υπουργείο Εσωτερικών στο Διαύγεια
Total
9
Shares