Χρ. Τριαντόπουλος: Τρίτη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας

triantopoulos

Χρ. Τριαντόπουλος: Τρίτη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας – 1,9 εκατ. ευρώ σε 304 δικαιούχους

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στην τρίτη πληρωμή στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 και της 3ης Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 1.873.216,04 ευρώ σε 304 δικαιούχους.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, οι πληρωμές πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στον τρίτο γύρο πληρωμών πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 1,9 εκατ. ευρώ σε 304 δικαιούχους. Συνολικά, έως τώρα, έχουν πιστωθεί 6.223.453,11 ευρώ σε 891 δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της πρώτης αρωγής συνεχίζεται ενώ τρέχει παράλληλα και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους σεισμόπληκτους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 69/16.01.2022) παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ διευρύνθηκε και η περίμετρος των δικαιούχων, καθώς εντάχθηκαν στο πλαίσιο στήριξης σεισμόπληκτοι από περισσότερες περιοχές, όσον αφορά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Έτσι, οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Σάμο και τη Θεσσαλία μπορούν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για την κύρια κατοικία τους ή για κτίριο επαγγελματικής χρήσης που υπέστη βλάβες από τους δύο σεισμούς, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να στηρίξουμε ενεργά τους πληγέντες συμπολίτες μας».Total
0
Shares
Previous Article
Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία: Δεν έχει πολύ κρύο, έχει πολύ φτώχεια...

Next Article
seismos elassona

Ερώτηση για την εξαίρεση αποζημιώσεων σε δικαιούχους του Δήμου Παλαμά από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021Total
0
Share