Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χορός Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς στις 16-8-2015

: «Ότι καλύτερο έγινε ποτέ στην έδρα του Συλλόγου».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψαν, δείχνοντας και τη σχετική ικανοποίησή τους, την απόλυτη επιτυχία του καλοκαιρινού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου της Οξυάς όσοι βρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής, 16-8-2015.

Η εδώ και πολλές μέρες συντονισμένη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που εργάστηκε σκληρά και ομαδικά και κάτω από το βάρος των συνεχόμενων καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου, η γενναιοδωρία των κτηνοτρόφων του χωριού, που με απλοχεριά πρόσφεραν τα απαραίτητα για το φαγητό και η πέρα από κάθε προσδοκία ανταπόκριση των Οξυωτών για την προσφορά εθελοντικής εργασίας, επέφεραν, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής μας, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που οι ίδιοι οι παραβρισκόμενοι κατέταξαν ως την καλύτερη στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου, σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οξυώτες απ’ όλο το χωριό της Οξυάς καθώς και πολλοί απόδημοι, που βρέθηκαν για λίγες μέρες στο χωριό αλλά και πολλοί φίλοι του χωριού και του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές, διασκεδάζοντας παραδοσιακά μέχρι το πρωϊ, με την καταπληκτική ορχήστρα των Γιώργου Μαυρατζά (κλαρίνο), Δημήτρη Αυγέρη (τραγούδι), Δημήτρη Χατζή (τραγούδι) και τους συνεργάτες τους, παρά τις παλινωδίες του καιρού, που αργά τη νύχτα επηρέασε μεν πλην όμως δε χάλασε το γλέντι. Ο χώρος του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας Οξυάς, όπου και η έδρα του Συλλόγου, κυριολεκτικά «βούλιαξε» από νωρίς, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους διοργανωτές, ενώ ήταν πολλοί και εκείνοι που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν και αποχώρησαν, μη βρίσκοντας χώρο για στάθμευση σε κοντινή απόσταση και από τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ζητά τη συγνώμη και κατανόησή τους.

Όλοι επαίνεσαν τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης, το έργο που έχει επιτελεστεί στο Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Οξυάς, που ο συγκεκριμένος Σύλλογος ίδρυσε και λειτουργεί στον ίδιο χώρο και που πολλοί επισκέφθηκαν το βράδυ της εκδήλωσης, αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση των χορευτικών του ίδιου Συλλόγου, που με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Τόμυ Ευθυμίου παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Οι περισσότεροι στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέα των Οξυωτών εθελοντών, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά του χωριού, που εργάστηκαν αγόγγυστα από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις πρωϊνές ώρες, τόσο για την προετοιμασία του χώρου και της εκδήλωσης όσο και για την εξυπηρέτηση των παραβρισκόμενων.

DSC00926

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, που στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκρισή τους στα καλέσματα και τις προσπάθειες του Συλλόγου, τονίζοντας πως αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που στηρίζουν και κρατούν ζωντανό και το Σύλλογο. Παράλληλα, επισήμανε το έργο του Συλλόγου σε ότι αφορά την ανάδειξη και διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού, που τον κατέστησε ως έναν από τους πιο δραστήριους Συλλόγους της περιοχής και έκανε γνωστό σε πολλά μέρη της Ελλάδας το χωριό της Οξυάς. Επισήμανε, ακόμα, πέρα από τα παραπάνω και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου, τόσο στα πλαίσια της πολιτιστικής του δράσης όσο και στη βάση των καθοριζόμενων από το Καταστατικό του, για την ανάδειξη και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του χωριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου στη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας και δράσης του καθώς και σε όλους όσους εργάστηκαν για την ίδρυσή του και τη μέχρι σήμερα πορεία του και διευκρινίστηκε πως κανενός η προσφορά δεν έχει ξεχαστεί, ενώ ο Σύλλογος προτίθεται να αναλάβει στο προσεχές μέλλον και πρωτοβουλία για την ηθική τους επιβράβευση.

DSC00991

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο εφημέριος του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος μοναστηρίου Οξυάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου προσκάλεσαν στο χορό τον ηλικιωμένο, μπαρμπα – Γιώργο Μπλέτσα, ενενήντα τεσσάρων ετών σήμερα, ο οποίος με ζωντάνια έφηβου έσυρε το χορό. Δράττοντας την ευκαιρία ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χωριό και πως αποτελούν σήμερα τη ζωντανή ιστορία του. Τόνισε ακόμα πως ο Σύλλογος έχει διδαχθεί και εξακολουθεί να διδάσκεται πολλά απ’ αυτούς, τα οποία καταγράφει αλλά και αξιοποιεί στις δραστηριότητες που αναπτύσσει.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γκαραβέλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς κος Λάμπρος Ευθυμίου, οι τοπικοί σύμβουλοι Σπύρος Σωτηρίου και Χρήστος Γκέκας ενώ αργότερα προσήλθε και η καταγόμενη από το χωριό της Οξυάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σοφία Τόλια. Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών με έδρα την Αθήνα, ενώ συγχαρητήρια και ευχές απέστειλε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών με έδρα τη Ν. Αγχίαλο.

DSC00922




Total
0
Shares
Previous Article

Με απόλυτη επιτυχία το 5ο River Party στις όχθες του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη.

Next Article

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθιερωμένος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Οξυάς – Δρακότρυπας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…
agrotiki odopioia Stergiou Argithea
Διαβάστε περισσότερα

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας Υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα,…
lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…