Χορός Αργιθεατών Τρικάλων 2020

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 40  χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη λαίκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία,ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο ΄΄ κλειστός ΄΄χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της,το θρύλο της, την ομορφιά της,τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί,φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Στις 11  Ιανουαρίου 2020  ημέρα Σάββατο και ώρα 8 μ.μ στο κέντρο  ‘’ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ’’  (Τρικάλων –Πύλης ) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός  του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων .

Θα μας διασκεδάσουν:  Μάκης Βίλλης στο κλαρίνο,  Γρηγόρης Παπαδήμας στο τραγούδι , Παππάς Παναγιώτης στο βιολί , Τσόλας Κων/νος στα Κρουστά,  Γιώργος Θεοδωρίδης στο Λαούτο…… Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν εντυπωσιακό πρόγραμμα  ‘’τη γέννηση του παιδιού στην ΑΡΓΙΘΕΑ ‘’.

Θα γίνει κοπή βασιλόπιτας.

Θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Θα υπάρχει πλούσια Λαχειοφόρος με 300  δώρα . Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα  κληρωθούν  πάλι  για τα 8  μεγάλα δώρα .!!!!

Τιμή κάρτας 15 ευρώ με απεριόριστα ποτά . Σας περιμένουμε!!!!. Θα περάσουμε μια νύχτα μαγική  γεμάτη Παράδοση !!!!! γλέντι , κέφι και χορό.

 

           Έλλη Τσιρογιάννη

              Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων
Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων Και Συμβάντων (28-12-2019)

Next Article
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκοφύτου «Η ΝΕΥΡΟΒΟΥΝΙΣΤΑ» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκοφύτου «Η ΝΕΥΡΟΒΟΥΝΙΣΤΑ» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Total
0
Share