Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χορός Αργιθεατών Τρικάλων 2017

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 37 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη Λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο “κλειστός” χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί, φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ στο κέντρο “MEMORIES HALL” (Πρώην Αναμνήσεις) 4ο χ.λ.μ Τρικάλων-Καρδίτσας (Αγία Κυριακή) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Θα μας διασκεδάσουν: Βασίλης Κωσταρέλος στο κλαρίνο, Φαίδρα Διαμάντη – Ηλίας Τσαρούχας  στο τραγούδι, Κώστας Κακός στο βιολί, Νίκος Ντούτσιας στα ντραμς και Κώστας Κωσταρέλος στην κιθάρα. Θα ακολουθήσει Λαϊκή μουσική.

Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν εντυπωσιακό πρόγραμμα “Τα νυχτέρια”. Θα εμφανιστεί η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Θα υπάρχει πλούσια Λαχειοφόρος με 350 δώρα. Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κληρωθούν πάλι για τα 10 μεγάλα δώρα!!!!

Τιμή κάρτας 12 ευρώ.

Σας περιμένουμε στον Αποκριάτικο χορό μας, μη μας ξεχάσετε !!!

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

afisa xoros 2017 1




Total
0
Shares
Previous Article

Προς ενοικίαση κατάστημα του κληροδοτήματος Βαλταδώρου

Next Article

Κώστας Αγοραστός: Να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι αγρότες τους ΤΟΕΒ