Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα

.

Παρουσιάστηκαν την Κυριακή 24/6 στο πλαίσιο των 51ων Καραϊσκακείων

Ούτε ο άστατος καιρός δεν κατάφερε να σταματήσει, το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου, το πρόγραμμα της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων που περιλάμβανε το πρόγραμμα.

Η αυλαία άνοιξε με τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας που παρουσίασε το δρώμενο «Σκηνές από τον Καραγκούνικο γάμο», ενώ τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά ο Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος» που εμφανίστηκε με χορούς και τραγούδια από την Πάρο, ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού με τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Γοργοβιτών και τον Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό» που συνέπραξαν στο δρώμενο «Κάμπος και Άγραφα», ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας με χορούς από την Καππαδοκία και τέλος ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» που έκανε αναπαράσταση του «Τσακώνικου γάμου».

Άπαντες οι χορευτές εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού που στηρίζει πάντα το θεσμό των Καραϊσκακείων.

Η φετινή διοργάνωση – καιρού επιτρέποντος – αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου (και ώρα 21:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης) κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

>Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

>Λαογραφικός Όμιλος Χανίων

>Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Αίγυπτος, Μεξικό, Κορέα)

>Τελετή Λήξης

>Βραδιά Φιλίας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παυσίλυπο (εντός του αναψυκτηρίου) – Ώρες 18:00-20:00

Παιχνίδια συνεργασίας (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Τα Καραϊσκάκεια πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου. Παρουσιάζουν: η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Ολυμπία Βαρζώκα.


Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Επιμελητήριο Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Maestri-ΡΟΜΑ Ελλάς Α.Ε.Β.Ε Είδη Γραφείου, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Κατάστημα Hondos Center Καρδίτσας, U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.


mouzaki tournoua 6 1




Total
0
Shares
Previous Article

Αλλάζει η εικόνα της Δυτικής εισόδου – εξόδου της πόλης της Καρδίτσας

Next Article

Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μυρίνης

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λαρισαίων: Επιδείνωση καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα Παρασκευή – Οδηγίες προστασίας

ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας