Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χοροεσπερίδα ΜΕΣ η ΑΝΑΠΛΑΣΗ με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου – μουσικοχορευτική «συνύπαρξη» των δύο Συλλόγων

xoresperida Drakotrypas 2023 keramario

Χοροεσπερίδα ΜΕΣ η ΑΝΑΠΛΑΣΗ με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου – μουσικοχορευτική «συνύπαρξη» των δύο Συλλόγων

Μέσα σε κλίμα ανάμεικτων συναισθημάτων, ενθουσιασμού, συγκίνησης, ευαρέσκειας, δυσθυμίας, θλίψης και προβληματισμού λόγω του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη με την απώλεια τόσων αθώων νέων ανθρώπων, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας «Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ» πραγματοποίησε την προ διμήνου προγραμματισμένη ετήσια χοροεσπερίδα του στην ταβέρνα “Κεραμαριο”.

Φέτος όμως την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, προσκεκλημένος από το προεδρείο του ΜΕΣ, για πρώτη φορά μετά την Αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων το Μάιο του 2022.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κωτσός Γιώργος και Σκόνδρα Ασημίνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νούσιος Κωστής, ο δήμαρχος Μουζακίου Στάθης Φάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Τσαντήλας Βασίλης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πούπης Νίκος, και πλήθος συγχωριανών μας και φίλων του συλλόγου και του χωριού.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων και τις ομιλίες των δύο προέδρων, του Γιώργου Κωστάκη και της Λένας Ρηγοπούλου, αλλά και της πρώην και τέως προέδρου, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη, η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών εκατέρωθεν, καθώς και η κοπή της πίτας.

Έπειτα το “λόγο” πήραν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου με χορούς από τη Θράκη και της περιοχής του Λιτοχώρου με διάφορα δρώμενα, ενώ ο Χορευτικός Όμιλος Δρακότρυπας χόρεψε ορεινή και πεδινή Θεσσαλία και Κόνιτσα Ηπείρου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε άλλο ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της Αδελφοποίησης που χτίζουν οι δύο σύλλογοι εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Η αλληλογνωριμία και η γόνιμη ανταλλαγή πολιτιστικών προϊόντων θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον με εκδηλώσεις που προγραμματίζουν ήδη τα δύο προεδρεία και στις δύο περιοχές για το καλοκαίρι του 23.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΜΕΣ η Ανάπλαση Δρακότρυπας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Κωστάκης





Total
0
Shares
Previous Article
Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας σε ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας σε ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Next Article
imerida diorganotes thessalia1

Ανθεκτικότητα του υδατικού πλούτου της Θεσσαλίας για την διασφάλιση των αρδευτικών αναγκών και την προστασία της βιοποικιλότητας

Related Posts