Χορωδίες της Νάπολης και του Νις απόψε στο MOUZAKI PALACE

 

Σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ. στο MOUZAKI PALACE HOTEL

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ NIS ΣΤΗ 10Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. 

Κορυφαία βραδιά της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι η σημερινή με καταπληκτικές Χορωδίες από τη Νάπολη της Ιταλίας και το Νis της Σερβίας. Ιταλία και Σερβία, χώρες με μεγάλη μουσική και εκπαιδευτική παράδοση, δίνουν βροντερό  παρόν στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Μια Καταπληκτική βραδιά επιφυλάσσει σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ. μ. η 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι. Στην εξαιρετική αίθουσα του MOUZAKI PALACE HOTEL παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους τα μουσικά σύνολα από Νάπολη και Nis που φτάνουν στη χώρα μας για να τιμήσουν με την παρουσία τους το θεσμό.

Η Ορχήστρα Λυκείου «Πυθαγόρα» του Liceo Musicale B. Croce di Torre Annunziata από τη Νάπολη της Ιταλίας και οι Χορωδίες «IVO ANDRIC» και «Učitelj Tasa» από το Nis της Σερβίας υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό με την εμφάνισή τους. Άρτια καταρτισμένες και με σοβαρή προετοιμασία θα ερμηνεύσουν δύσκολα και απαιτητικά έργα  του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και της Σύγχρονης Μουσικής.

Πρόκειται για κορυφαίες Σχολικές Ευρωπαϊκές Χορωδίες με πάμπολες εμφανίσεις σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις Διεθνών Οργανισμών στην Γαλλία, την Ελβετία, την Τσεχία και σε πολλές άλλες χώρες. Τα μουσικά σύνολα από την Ιταλία και τη Σερβία παρουσιάζουν κάτι καινούριο και μοναδικό, που σχεδιάστηκε με βάση την κουλτούρα και την παιδεία τους, και το κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να το απολαύσει σε καθημερινή βάση.

Το ιδιαίτερο στοιχείο του θεσμού είναι ότι ξεφεύγει από το τυπικό και συμβάλλει στην αδελφοποίηση των σχολείων του εξωτερικού με σχολεία της Καρδίτσας. Οι Σχολικές Ορχήστρες και Χορωδίες θα αδελφοποιηθούν με το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμός είναι ξεχωριστός, έχει φιλοσοφία και κινείται γύρω από αυτή.

Τα σχολεία του νομού δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση και επιθυμούν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων. Στόχος της αδελφοποίησης είναι τόσο η καλλιτεχνική δημιουργία όσο και η ανάπτυξη διαπολιτισμικής κουλτούρας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών όλων των χωρών και τη διατήρηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας. Άλλωστε, η καλλιτεχνική αυτή συνεύρεση αναγάγει την πόλη και τη χώρα μας σε κοινωνό της παιδείας και του πολιτισμού μας στις χώρες που δίνουν σταθερά το παρόν στις Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Η συμμετοχή των μουσικών συνόλων από το εξωτερικό επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι η μουσική ξεπερνά τα σύνορα των χωρών και καταξιώνει διεθνώς το κύρος του θεσμού. Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Σε συνεργασία με τις χώρες αυτές, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Ως εκ τούτου το Μουζάκι και ο Νομός Καρδίτσας γενικότερα, βρίσκεται στο επίκεντρο της σχολικής μουσικής και χορωδιακής ζωής και βιώνει την αποθέωση της εξωστραφούς δραστηριότητας του σύγχρονου σχολείου δια μέσου της σχολικής χορωδίας στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Την  10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών παρουσιάζει για ακόμη μία φορά η κορυφαία προσωπικότητα του είδους Αλέξης Κωστάλας. Με τις εξαιρετικές του παρεμβάσεις και τις καλλιτεχνικές του πινελιές, αλλά και τον εκλεπτυσμένο λόγο του κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, Καθηγητής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο Συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο Συνθέτης  Γιάννης Δροσίτης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος και πολλοί άλλοι παρευρίσκονται ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους .

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

13η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13/3/2018-ΩΡΑ 8:15 μ.μ. ΜΟΥΖΑΚΙ – Αίθουσα Συναυλιών Mouzaki Palace Hotel 

1) Ορχήστρα Λυκείου «Πυθαγόρα» του Liceo Musicale B. CROCE DI TORRE ANNUNZIATA –ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ υπό τη διεύθυνση του Mo Vincenzo Porzio

2) Σχολική Χορωδία του “IVO ANDRIC” του Nis -ΣΕΡΒΙΑΣ υπό τη διεύθυνση της Svetlana Bojković

3) Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ υπό τη διεύθυνση της  Άσπας Αγοραστού

4) Σχολική Χορωδία “Učitelj Tasa” του Nis υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Στογιάνοβιτς (Marija Stojanovic)

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Το Δημοτικό Σχολείο «Učitelj Tasa» του Nis της Σερβίας σήμερα 13 Μαρτίου 2018 στις 10:30 π.μ. θα επισκεφτεί το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Επισκόπου Nis κ.κ. Αρσενίου και στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου και θα γίνει η αδελφοποίηση των δύο Σχολείων.

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ & Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ – ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΝΑΚΑΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ – ΝΕΡΑΙΔΑ, ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

FOTO NIS

ivo andric

2ed5a102592288353891e1d03a324f91
Total
0
Shares