Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χορωδίες από την Καβάλα, το Βόλο, το Χαλάνδρι, τη Βάρη και τη Ρόδο στο MOUZAKI PALACE

 

Σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» 

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 10ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Πάλλεται ο νομός Καρδίτσας από τον ενθουσιασμό, την ζωντάνια και το μεράκι των Μουσικών Συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δίνουν σάρκα και οστά σε ένα τεράστιο και πρωτοποριακό θεσμό.

Μία από τις ωραιότερες βραδιές επιφυλάσσει σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με τρείς (3) Χορωδίες από την Καβάλα, το Βόλο, το Χαλάνδρι, τη Βάρη και τη Ρόδο.

Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής μελετούν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και τα παρουσιάζουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους.

 Έρχονται να συμμετάσχουν σε ένα κορυφαίο θεσμό, να δείξουν το έργο τους και να συγκριθούν με τις υπόλοιπες Χορωδίες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σημαντική ήταν η παρουσία των Χορωδιών δύο Σχολείων της Καρδίτσας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων και του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης. Χορωδοί και μαέστροι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τίμησαν το μοναδικό Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής της περιοχής τους και ένα από τα εγκυρότερα διεθνώς.

Η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στην Καρδίτσα και στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, διαφορετικό ρεπερτόριο και διαφορετικό ήχο προσφέρουν καταπληκτικές βραδιές.  Μετά από δέκα (10) χρόνια παρουσίας, δυναμώνει και καθιερώνεται ως χορωδιακός θεσμός λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του κοινού.

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες ακροατές έχουν κατακλύσει την μεγάλη και πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του MOUZAKI PALACE HOTEL, η οποία ορισμένες βραδιές αποδεικνύεται μικρή για την τεράστια προσέλευση κοινού, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Πάρα πολλοί  όρθιοι παρακολουθούν εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.

Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού εδώ και 36 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος τόσο στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, είναι θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η φιλοσοφία του είναι βαθιά και διατρέχει όλο το θεσμό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy (1862-1918) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, Gioachino Rossini (1792-1868) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Charles Gounod (1818-1893) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, François Couperin (1668-1733) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Pomponio Nenna (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Adriano Banchieri (1568-1634) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compère (1445-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του και Pierre de La Rue (1460-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον έμπειρο και  ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα που με την χαρακτηριστική του χροιά και τις καλλιτεχνικούς του σχολιασμούς κρατά  πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και καθηλώνει το κοινό.

Το χορωδιακό Φεστιβάλ τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

16η ΗΜΕΡΑ – Παρασκευή 16/3/2018-ΩΡΑ 8:15 μ.μ.- Αίθουσα Συναυλιών «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. Χορωδία Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Καραβίτη
  2. Χορωδία του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Καραβίτη
  3. Χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Προμηθέας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ηλία Χατζόγλου.
  4. Χορωδία του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση της Όλγας Πριμέντας
  5. Χορωδία του 1ου Επάλ Βάρης υπό τη διεύθυνση του Κώστα Συρού
  6. Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σγουρού υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Τσιμπερόπουλου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η γνωστή ηθοποιός Ντέμη Καρδιτσιώτη.

Το Κοινό Έργο είναι η σύνθεση του Θεόδωρου Αντωνίου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΟ ΡΑΓΓΟΥΔΙ» που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες που θα διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ & Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ- ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.

116




Total
0
Shares
Previous Article

TOMB RAIDER: LARA CROFT στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Next Article

Ανοιχτή ξενάγηση για την έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας: Λουκάς Βενετούλιας (1930 - 1984)

Related Posts

E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…