Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα οι σήραγγες Συκιάς και Δρακότρυπας μετά το σεισμό

 

Στελέχη της ΕΥΔΕ Θεσσαλίας ενημέρωσαν αναλυτικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας (ΕΥΔΕ) του Υπουργείου υποδομών με επικεφαλής την προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Ιουλία Καρυά – Κουτρομάνου. Το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν και τα στελέχη της Υπηρεσίας κ.κ. Σωτήρης Γουναρόπουλος και Γιώργος Παπαηλίας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα αποτελέσματα που είχε η επίσκεψη τους στα σήραγγες της Συκιάς και της Δρακότρυπας, ώστε να διαπιστωθεί αν σημειώθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή. Όπως είπαν στον κ. Τσιάκο, το υπουργείο αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωση για τον σεισμό που έπληξε την περιοχή, θεώρησε σκόπιμο να γίνει επιθεώρηση των σηράγγων από στελέχη της υπηρεσίας του. +

Για το λόγο αυτό το κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και έλεγξε τις δύο σήραγγές για πιθανές ζημιές. Όπως διαπίστωσαν τα έργα της Συκιάς και η σήραγγα Αχελώου δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ενώ στη σήραγγα της Δρακότρυπας διαπιστώθηκαν μικροκαταπτώσεις οι οποίες όμως δεν αξιολογούνται ως κάτι σοβαρό. Η κ. Καρυά εξήγησε στον κ. Τσιάκο ότι η ανησυχία των αιρετών της περιοχής αλλά και των στελεχών της υπηρεσίας και του υπουργείου για πιθανές ζημιές μετά το σεισμό ήταν εύλογη, ωστόσο ο πρώτος έλεγχος που έγινε δείχνει πως δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Πάντως η κ. Καρυά πρόσθεσε πως το υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, με σχετικό δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος θα προχωρήσει σε περισσότερο εξειδικευμένους ελέγχους και θα συντάξει αναλυτική έκθεση για τη γενικότερη κατάσταση των σηράγγων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος ευχαρίστησε το κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των αιρετών αλλά και γενικότερα στην υφιστάμενη ανάγκη να ελεγχθούν οι σήραγγες μετά το σεισμό. Ακόμη επισήμανε ότι το γεγονός πως το υπουργείο προστρέχει στη πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για αναλυτική  εκτίμηση της κατάστασης των σηράγγων αναγεννά τις ελπίδες ότι πιθανά το έργο του Αχελώου, που το έχει τόσο ανάγκη η Θεσσαλία, δεν θα εγκαταλειφθεί. «Αν αυτό συμβεί, όπως φαίνεται να δηλώνει η κυβέρνηση, τότε αυτό θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλίας και για την οικονομία της χώρας» κατέληξε ο κ. Τσιάκος.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσίασε ο Κώστας Μακεδόνας στη συναυλία στο θέατρο Κτιμένης

Επόμενο άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων