Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χωρίς όριο ηλικίας τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ τη νέα σεζόν

Με μη εν ενεργεία διαιτητές η ΕΔ/ΕΠΣ

Για τις αλλαγές που τίθενται σε εφαρμογή από φέτος, όσες δρομολογούνται για τη νέα αγωνιστική περίοδο και για ζητήματα όπως η διαιτησία και η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών μίλησαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣΚ, στο περιθώριο των κληρώσεων για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο «Ανδρέας Γεωργίου 2018-19.

Μετά την αρχική ομιλία του προέδρου κ. Παλάσκα, του αναπληρωτή προέδρου κ. Λάμπρου και του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Τίκα, το λόγο πήραν ο Γενικός Γραμματές της Ένωσης κ. Δημήτρης Κωτούζας και ο Ταμίας κ. Πέτρος Παπαδάκος.

Στα σημαντικότερα σημεία της εισήγησής τους ο κ. Κωτούζας ανέφερε την κατάργηση του ορίου ηλικίας στα πρωταθλήματα της Ένωσης με ισχύ από τη φετινή σεζόν αλλά και τη δημιουργία τμημάτων υποδομής με περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Επίσης, ο κ. Κωτούζας αναφέρθηκε στην τροποποίηση της προκήρυξης για τη νέα αγωνιστική περίοδο που επιτρέπει την αύξηση των ομάδων σε Α’ και Α1 ΕΠΣΚ έως και 18 αλλά και την κατάργηση της Γ’ ΕΠΣΚ, ανάλογα με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής και την αύξηση της Β’ κατηγορίας σε τρεις Ομίλους.

Από την πλευρά του ο κ.  Παπαδάκος αναφέρθηκε στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα, στάθηκε όμως στην προσπάθεια τροφοδότησης αθλητικού υλικού σε Σωματεία και ελάφρυνση από κάποια εξοδολόγια διαιτησίας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για συμμετοχή στο Σεμινάριο Α’ Βοηθειών που θα διεξαχθεί στην Καρδίτσα αλλά και το γεγονός πως όλα τα οικονομικά στοιχεία μηχανογραφούνται και έτσι υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου ανά πάσα στιγμή των δεδομένων στο ταμείο της Ένωσης.

Τέλος, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι πλέον και σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΚΑΠ, δεν υπάρχει μέλος της Ε.Ε. της Ένωσης στην Επιτροπή Διαιτησίας αλλά μόνο μη εν ενεργεία διαιτητές.

Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Κωτούζα:

«Κύριοι Πρόεδρoι, Κύριοι συνάδελφοι εκπρόσωποι των σωματείων καλησπέρα και από εμένα. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, παράγοντες, ποδοσφαιριστές και  φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η σημερινή συγκέντρωση  σηματοδοτεί  την έναρξη της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 – 2019. Γνωρίζουμε όλοι ότι το ποδόσφαιρο στην χώρα μας περνάει κρίση, πόσο μάλλον στην Καρδίτσα, σε έναν φτωχό νομό, με πολλά οικονομικά προβλήματα.

Παρότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες πανελλαδικά σε πολλές ΕΠΣ, οι δηλώσεις συμμετοχής για την ΕΠΣ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ έχουν ως εξής :

Τα Σωματεία που δεν δήλωσαν φέτος είναι:

Δόξα Μάρκου
Διαγόρας Αμπελικού
Θύελλα Ριζοβουνίου
Καραϊσκάκης Πεδινού
Φωστήρας

Τα νέα Σωματεία που από φέτος εισήλθαν στην οικογένεια της ΕΠΣ είναι:

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Διγενής (Γυναικεία ομάδα στη Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟ Φράγκου

Τα Σωματεία που επαναδραστηριοποιούνται είναι:

Α.Ο. Κυψέλης
Α.Ο. Μελισσοχωρίου
Α.Σ. Άγιος Νέστωρ
Α.Ο. Φιλάθλων Ολυμπιακού Καρδίτσας  (στα πρωταθλήματα υποδομής)

Θα πρέπει  να δώσουν ιδιαίτερη σημασία οι ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ και οι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ στους νέους κανονισμούς για να έχουμε λιγότερα προβλήματα. Οι προκηρύξεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου στάλθηκαν στην Ε.Π.Ο και είναι αναρτημένες στο site της Ε.Π.Σ.Κ. και καλό θα ήταν όλοι να τις διαβάσουν και να ενημερωθούν.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ :

  • ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΙ Α1 ΑΠΟ 16 ΣΕ 18 ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Γ΄, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η Β΄ ΣΕ 3 ΟΜΙΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 15 ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ Κ-12, Κ-14, Κ-16 ΑΝΤΙ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ, JUNIORΚ.Λ.Π.

Τέλος, σε ότι αφορά  τη διαιτησία θέλω να αναφέρω τις αλλαγές που έγιναν σύμφωνα με το κανονισμό της διαιτησίας που επικυρώθηκε από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. Δεν υπάρχει στην Επιτροπή ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ πλέον μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΣ, αλλά μόνο μη ενεργεία διαιτητές. Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Καρδίτσας, απαρτίζεται  από τον Πρόεδρο Κο ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, Αναπληρωτή  Πρόεδρο τον Κο ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ και Μέλος τον Κο ΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, υπεύθυνος εκπαίδευσης, καθηγητής διαιτησίας».

Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Παπαδάκου:

«Γνωρίζετε όλοι σας ότι έχω εκλεγεί στην Ε.Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας από εσάς τον Μάρτιο του 2015. Από τότε μέχρι σήμερα είμαι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και όπως γνωρίζετε όλοι, και δεν το λέω εγώ, επιτελώ ένα μεγάλο έργο όπως και οι συνάδελφοι μου. Ξεκινάμε ρίχνοντας βάρος στα τμήματα υποδομής, πρώτα στα Σωματεία και μετά στις Μικτές ομάδες, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια που κάνετε εσείς, τα Σωματεία, θα αναδειχθούν ταλέντα που είναι τόσο απαραίτητα στο Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ανέλαβα Ταμίας από 1/1/2018, την οικονομική κατάσταση τη γνωρίζετε όλοι σας, ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη μας όλοι μας, για να έχουμε ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία όπως γραμμάτια είσπραξης, εντάλματα πληρωμής, τιμολόγια είναι πλέον μηχανογραφημένα και ο καθένας από εσάς μπορεί να έλθει να δει και το τελευταίο ευρώ.

Εισηγήθηκα να δοθεί αθλητικό υλικό στα Σωματεία σύμφωνα με τη δυνατότητα του ταμείου, και ήδη δίνεται. Στην πορεία θέλω να δω τι δυνατότητα θα υπάρξει στο ταμείο για δωρεάν εξοδολόγια διαιτησίας. Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων στις 4-9-2018, ημέρα Τρίτη στο Thessalikon Grand. Είναι ευκαιρία για όλα τα σωματεία να πιστοποιήσουν 1-2 συνεργάτες τους, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή που όλοι ευχόμαστε να μη χρειαστεί και από την άλλη να εξοικονομήσουν και κάποια χρήματα από το ταμείο τους.

Κλείνοντας σας ευχαριστώ και εύχομαι μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά»




Total
0
Shares
Previous Article

Η παιδική παράσταση του καλοκαιριού στην Καρδίτσα: Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια

Next Article

Δωρεάν μαστογραφίες σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Ιωάννινα